Yritys- ja lahjamyynti

Näin ostat Urheilukortteja yksityishenkilönä

Yksityishenkilön lahjakortin ostoon painamalla tästä.

Näin ostat Urheilukortteja yritykselle tai yhteisölle

Yritysten tilauslomake tämän sivun alaosassa. Siirry painamalla tästä.

1. Kuinka Urheilukortteja ostetaan laskulla?

Tämän sivun alaosiossa olevan tilauslomakkeemme kautta yritykset ja yhteisöt voivat vaivattomasti tilata Urheilukortteja lahjaksi esimerkiksi henkilöstölle, avainasiakkaille tai hallituksen jäsenille. Pienin laskulla maksettava tilaus on 5 kappaletta, maksimimäärää ei ole. Toimitukset tehdään ainoastaan sähköisesti ja kortit laskutetaan vain verkkolaskuna.

2. Tarvitseeko lahjansaajien nimet tietää jo ostotilanteessa?

Ei tarvitse. Urheilukortti on kätevä lahja, jonka voi antaa kenelle tahansa. Kun haluat tilata erän kortteja ja jakaa niitä eteenpäin vasta myöhemmin esim. liikelahjoina, toimitetaan tilaukset yrityksellenne teidän antamaan sähköpostiin viikon sisällä yrityksen maksusuorituksen näkymisestä Urheilukortin tilillä. Jokaisen Urheilukortti-lahjaa varten on varattu koodi, jonka voitte sijoittaa Urheilukortin lahjakortti-pohjaan.
Ohje lahjan saajalle:
1. Lataa App Storesta tai Google Playstä Urheilukortti-sovellus
2. Rekisteröidy käyttäjäksi
3. Klikkaa ”Osta Urheilukortti”
4. Käytä maksuvälineenä oheista koodia. Syötä se ”Urheilukortti-koodi” -kenttään
5. Urheilukortti on valmis käytettäväksi!
6. Selaa tapahtumakalenteria ja lunasta liput haluamaasi otteluun

3. Voiko Urheilukortit toimittaa suoraan lahjansaajille?

Kyllä. Kun tiedät keille tilaamasi kortit ovat tulossa ja haluat säästää aikaa jakelulta, valitse tilauslomakkeella digitoimitus ja täytä yhteystietosi. Otamme sinuun yhteyttä toimitusjärjestelyihin liittyen. Toimitusta varten tarvitsemme listan lahjansaajien sähköposteista. Urheilukortit toimitetaan suoraan lahjansaajille sovittuna ajankohtana. Toimitusmaksu on 4,90 eur/toimitusosoite. Lahjaviestissä on yksilöllinen Urheilukortti -koodi – sitä käyttäen lahjansaaja pääsee rekisteröitymään ja lunastamaan Urheilukortin.

4. Mitä tarkoittaa, että lahjansaajan pitää rekisteröityä käyttäjäksi?

Jokainen Urheilukortin omistaja rekisteröityy käyttäjäksi. Rekisteröitymistietojen perusteella henkilön tiedot tallentuvat tietokantaamme. Näin voimme esimerkiksi puhelimen katoamistilanteessa tai muissa tunnistautumiseen liittyvissä ongelmissa toimittaa uuden mobiilin Urheilukortin toiseen puhelimeen tai uuteen sähköpostiin.
Suosittelemme, että lahjansaajat rekisteröityvät mahdollisimman nopeasti Urheilukortin käyttäjiksi ja lunastavat saamallaan lahjakoodilla Urheilukortin itselleen älypuhelimeensa.

5. Koska Urheilukortin voimassaolo alkaa?

Urheilukortin voimassaoloaika – 12 kuukautta – alkaa aina Urheilukortin haltijan (=lahjan saajan) lunastaessa Urheilukortin sovelluksesta.

6. Voivatko tilatut kortit ”vanheta”?

Voitte tehdä tilauksen nyt ja antaa kortit esimerkiksi kolmen kuukauden kuluttua henkilöstön virkistyspäivänä. Voitte myös jakaa käyttämättömiä kortteja (Urheilukortti-koodeja) pitkin vuotta esimerkiksi palkintoina.

7. Osalla henkilökunnastamme on jo Urheilukortti. Voiko heille tilata kortit?

Urheilukortteja voi yhdistää, eli kortin omistajat voivat lisätä uuden Urheilukortti-koodin sisältämät viisi tapahtumaa sekä 12 kuukauden voimassaoloajan jo käytössä olevaan korttiin.

8. Mitä tarkoittaa Urheilukortin kotiseura?

Jos tilaus tehdään suoraan Urheilukortti Oy:n kautta ilman yhteistyöseuraa, niin yritys voi ohjata Urheilukortin tukiosuuden haluamalleen Urheilukortin seuralle tai muulle Urheilukortin nimeämälle kumppanille, jotka löytyvät Urheilukortin nettisivuilta kohdasta ”Seurat ja Urheilukumppanit”.  Yrityksen tulee mainita tilauslomakkeessaan, mille seuralle tai kumppanille tuki ohjataan.

9. Tilaus ei ole saapunut perille, mitä teen?

Ongelmatilanteissa ja kysymyksissä voit olla yhteydessä Urheilukortin kuluttajapalveluun: kuluttajapalvelu@urheilukortti.fi tai 050-3749 977.

10. Kuinka verottaja suhtautuu Urheilukorttiin?

10.1. Yritys tai yhteisö antaa Urheilukortteja joululahjoiksi työntekijöilleen

Urheilukortin voi antaa lahjaksi ilman veroseuraamuksia. Verottajan antaman tulkinnan mukaan Urheilukortti on vähäinen lahja, koska se maksaa alle 100 euroa, eikä ole rahaan verrattava tai rahaksi muutettava tuote.

Veronalaiseksi palkka- tai eläketuloksi ei katsota vähäistä lahjaa, joka on saatu muuna kuin rahana tai siihen verrattavana suorituksena. Kun annetaan lahjoja työntekijöille, tulee varmistua, ettei tällöin syrjitä ketään. Lisätietoja vähäisistä lahjoista Verottajan sivuilta.

10.2. Yritys tai yhteisö antaa Urheilukortteja joululahjaksi avainasiakkailleen

Kun Urheilukortteja annetaan yhtiön ulkopuolisella rajatulle ryhmälle, se tulkitaan edustuslahjaksi. Tällöin lahjan arvosta 50 prosenttia voidaan vähentää antajan verotuksessa.

10.3. Yritys tai yhteisö haluaa palkita eläkkeelle jäävän työntekijän Urheilukortilla

Tilanne on sama kuin kohdassa 10.1.

10.4. Yritys tai yhteisö ostaa Urheilukortteja, jotka ovat palkintona arpajaisissa

Jos arpajaispalkintojen arvo on enintään 166,66 euroa, ei arpajaisveroa tarvitse maksaa. Jos arpajaiset järjestetään työntekijöiden kesken, työnantajalta saatu palkinto on veronalaista tuloa. Mutta yhden voiton arvo on niin vähäinen, ettei sitä tarvitse esittää henkilön verotuksessa.

10.5. Yritys tai yhteisö tukee työntekijöiden hyvinvointia Urheilukortilla (vrt. työsuhde-etu)

Työsuhde-etuna saatavan edun maksiarvo on vuodessa 400 euroa per henkilö. Tällöin se on saajalla verotonta ja työnantaja voi vähentää sen verotettavasta tulostaan. Urheilukortti jää tämän rajan alle huomattavasti.

Työntekijän saama tavanomainen työsuhde-etu on TVL 69 §:n mukaisesti ei-veronalaista muun muassa työnantajan järjestämästä liikunta- ja kulttuuritoiminnasta. Erityisesti TVL 69 § 5 momentti toteaa, että tällainen työsuhde-etu voi olla käynti urheilutapahtumassa tai osallistuminen liikuntapalveluun. Tärkeää on, että etu on henkilökohtainen. Työsuhde-edun on oltava tasapuolisesti kaikkien työntekijöiden saatavilla. Työntekijän ei tarvitse sitä ottaa vastaan.

Yritysmyynti

Alla olevalla tilauslomakkeella yritykset ja yhteisöt voivat vaivattomasti tilata Urheilukortteja lahjaksi esimerkiksi henkilöstölle, asiakkaille tai hallituksen jäsenille. Pienin laskulla maksettava tilaus on 5 kappaletta, maksimimäärää ei ole. Toimitukset tehdään ainoastaan sähköisesti ja kortit laskutetaan vain verkkolaskuna. Eräpäivä heti tai sopimuksen mukaan

Yritysten lahjakorttien tilaus alla olevasta lomakkeesta

Yksityishenkilön lahjakortin ostoon painamalla tästä.

Yrityksen tiedot

Yrityksen osoite

Tilaajan tiedot

Ole hyvä ja anna numero joka on suurempi tai yhtä suuri kuin 5.
Valitse yksi alla olevista vaihtoehdoista*
Tuettavat seurat ja muut urheilukumppanit löydät tästä linkistä
Laskun eräpäivä sopimuksen mukaan; Urheilukortti-koodien toimitus laskun maksamisen jälkeen*

Tukiosuuden kohdentaminen yrityksen toivomalle organisaatiolle onnistuu, jos yritys on ostanut kortit suoraan Suomen Urheilukortti Oy:n nettisivuilta. Jos kortit on ostettu lipunmyyntiyritykseltä, urheilutoimijalta tai muulta kolmannelta osapuolelta, on tukiosuuden / provision kohde sovittu etukäteen ko. toimijoiden kanssa.

Urheilukortti-koodit ja Lahjakortti -pohjat toimitetaan tilaajalle viiden päivän sisällä yrityksen maksusuorituksen näkymisestä Urheilukortin tilillä.