Ystävänpäivä 14.2. – muista ystävää Urheilukortilla tai vie urheilutapahtumaan – Uutiskirje 8.2.2022

Urheilukortin Ystäväviikolla 14.-21.2. voit viedä Urheilukortilla ystävän mukaan tapahtumaan ainakin 15.2. Mestis: TUTO Hockey – RoKi, 16.2. Kiekko-Espoo – K-Vantaa  ja 18.2. Kiekko-Espoo – RoKi , TUTO Hockey -Hermes, 19.2 Kavioliiga: Oulun Ravit, Mestaruusliiga: Vantaan Ducks  – Karelian Hurmos,  Mestis: Kiekko-Espoo – IPK, 20.2. Divari -salibandy: Koovee- Hawks ja  F-liiga N: Koovee – EräViikingit.

Suomen Urheilukortti haluaa juhlistaa Ystävänpäivää tarjoamalla erikoisetuja helmikuun 14. päivänä alkavalla ns. Ystäväviikolla. Viikko on merkittävä, sillä silloin ryhdytään purkamaan koronarajoituksia maanlaajuisesti ja yleisö pääsee jälleen katsomoihin seuraamaan urheilutapahtumia.

Urheilukortilla voi viedä Ystäväviikolla useaan tapahtumaan kaverin ilmaiseksi ja Urheilukortin voi myös tilata lahjaksi kaverille.

– Haluamme juhlistaa ystävänpäivää, etenkin kun koronarajoitukset ovat poistumassa, painottaa Urheilukortin yhteysjohtaja Petri Harsunen.

Urheilukortti haluaa Ystävänpäivä-tarjouksen myötä korostaa urheilun yhteisöllisyyttä. Urheilutapahtumiin lähdetään yleensä ystävien kanssa ja näin tapahtumasta tule ainutkertainen tapahtuma- ystävien kesken.

– Yksi lähtökohdistamme on ollut koko ajan madaltaa kynnystä lähteä katsomoon seuraamaan urheilutapahtumaa. Ystävänpäivänä tämä on myös halpaa.

Urheilukortin yhteistyökumppanit tarjoavat myös Ystävänpäivä tarjouksia. 

Kuntosalikeskus Fressi on avannut juuri uuden kuntosalin Leville, nyt Fressillä on kaikkiaan 43 laajan palvelun tarjoavia kuntosaleja ympäri Suomea.

Fressin kuntosaleilla voi käydä kuntoilemassa ympäri vuorokauden, juuri siihen aikaan kun itselle parhaiten sopii. Fressin salit ovat myös erittäin turvallisia ja niissä on käytössä Suomen parhaat desinfiointiaineet.

– Meillä laitteet puhdistetaan ennen jokaista käyttäjää, lisäksi saleillamme on niin monia laitteita, ettei yhden laitteen ympärille pääse syntymään jonoja, Fressin toimitusjohtaja Hannu Välikoski painottaa.

– Lisäksi jaamme Fressi-TV:n kautta kuntoiluohjeita, lähetyksiä voi seurata livenä tai verkossa milloin vain haluaa.

Fressi tarjoaa jäsenilleen myös aktiivista fysioterapiaa ja henkilökohtaista ohjausta.

– Kynnys lähteä kuntoilemaan on nyt asetettu niin matalaksi, että salille voivat tulla aloittelijat ja pitempään kuntoilleet. Erityisen tärkeää olisi saada myös seniorikansalaiset kuntosalille, sillä ennaltaehkäisevästä kuntoilusta on valtavat terveyshyödyt juuri heille.

– Ystäväviikon tarjouksia kannattaa seurata suoraan applikaatiostamme. Sieltä voi myös tilata Urheilukortin suoraan kaverille, Petri Harsunen muistuttaa.

Sotkamossa odotetaan innolla uutta stadionia

Sotkamon Jymy on ollut 2000-luvulla pesäpalloilun mahtiseura. Jymy on voittanut 2000-uvulla jaossa olleista Suomen mestaruuksista peräti 12, mitaleita on tullut lisäksi kahdeksan. Viime vuonna joukkue jäi ensimmäisen kerran tällä vuosituhannella ilman mitalia.

– Emme jää ensi kaudella, nyt kasassa on joukkue, joka on valmis taistelemaan kullasta, vakuuttaa seuran markkinointipäällikkö Olli Korhonen.

Sotkamon ensi kauden esitystä siivittää Hiukan uusi pesäpallostadion, jota ryhdyttiin rakentamaan heti viime kauden päätteeksi.

– Stadionin rakennustyöt etenevät aikataulussa. Pääsemme harjoittelemaan uudelle stadionille toukokuussa ja ensimmäinen peli pelataan kesäkuun 2. päivänä, Korhonen kertoo.

– Vastaan tulee rakas vastustajamme Vimpelin Veto, joten avausottelu ei voisi olla kovempitasoinen. Se on peli, jonka kaikki haluavat nähdä paikan päällä.

Puitteet ensi kauden avaukseen tulevat olemaan mahtavat. Hiukan stadion saa katetun katsomon, jossa yleisö viihtyy, vaikka taivaalta vihmoisi vettä.

– Stadionista tulee todella hieno. Katsojakapasiteetti on 3500 ja kaikki saavat silloin hulppean näkymän kentälle. Lisäksi pukusuojat ja muut huoltotilat uusitaan, ykkösjoukkueemme saa oman pukukopin, se on pelaajien oma kotipesä.

Sotkamon kentälle on varattu myös oma kiintiönsä Urheilukortin käyttäjille, joten hekin pääsevät katsomaan pelejä parhailta paikoilta.

– Pyrimme siihen, että kaikilla olisi mahdollisuus tulla seuraamaan kansallispeliä. Meillä alle 12-vuotiaat lapset pääsevät aina ilmaiseksi peliin perheen kanssa, jotta peliin tuleminen ei jäisi kiinni pääsylippujen hinnasta, Korhonen painottaa.

– Uusi stadion mahdollistaa myös sen, että ensi kesänä voimme panostaa kokonaisvaltaisesti pelitapahtumaan, niin että katsojat viihtyvät siitä hetkestä kun he saapuvat stadionille aina hetkeen, kun he poistuvat sieltä.

Superjymy ja sen emoseura Sotkamon Jymy ovat olleet lajin edelläkävijöitä koko 2000-luvun. Seuran ylivoima perustui 2000-luvun alkuvuosina omaan pesäpalloakatemiaan, joka tuotti jatkuvana virtana huippupelaajia. Sittemmin mm. Vimpeli on ottanut oppia akatemiasta ja perusti Vimpeliin pesäpallolukion. Perttu Ruuska on tuon lukion parhaita kasvatteja.

– Uskon, että tämän vuoden joukkueemme tarjoaa yleisölle huippuhetkiä. Hallisarjassa ajamme sisään pelaajia ja sitten kun pelataan mitaleista, tavoite on tietenkin ykköspaikka.

Urheilukortissa Korhonen näkee hyvän mahdollisuuden houkutella Vuokatin urheiluopistolla vierailevia ihmisiä lajin pariin, jota he eivät ehkä ole seuranneet niin intensiivisesti kuin Sotkamossa on tapana.

– Toivottavasti saamme katsomoon juuri sitä väkeä, joka ei vielä ole käynyt seuraamassa kansallispeliä paikan päällä. Puitteet ja pelin taso ovat ainakin huippuluokkaa.

Kainuun alueen hyvää Urheilukortti-tarjontaa täydentävät SuperJymyn lisäksi Hokki, Kainuun Ravirata, Padelson, Juoksuopisto sekä Kainuun Liikunta.

Vimpelin Veto on kahden pääsarjatason monilajiseura

Vimpelin Veto tunnetaan koko Suomessa armottoman kovana ja suosittuna pesäpalloseurana. Tämä talvi on nostanut seuran parrasvaloihin myös naisten koripallossa. Juuri nyt näyttää siltä, että Veto pelaa naisten korisliigan ylemmässä loppusarjassa mitaleista.

– Kausi on mennyt todella hyvin, selkeästi yli odotusten, kiittelee seuran puheenjohtaja Jari Lakaniemi.

Korisliigan selkeä ykkönen on Peli-Karhut, mutta sarjan kakkonen ja viides joukkue ovat kahden pisteen sisällä ennen ylemmän loppusarjan alkua.

– Harmillista on se, että koronan vuoksi katsojia ei ole voitu ottaa peleihin. Koripallo on kuitenkin Vimpelissä sellainen talven ”henkireikä”, Lakaniemi harmittelee.

– Toivottavasti nämä rajoitukset purettaisiin ja yleisö pääsisi lehtereille loppupeleihin. Niissä joukkue tarvitsee sen kuudennen pelaajan katsomosta.

Vimpelin Vedon pesäpalloilijat voittivat viime kauden päätteeksi Superpesiksessä pronssia. Mitaliottelussa kaatui vanha ja rakas vihollinen Sotkamon Jymy. Vimpelin Saarikentällä oli otteluissa taas enemmän väkeä kuin koko kunnassa on asukkaita.

– Meillä on erittäin laaja kannattajakunta ympäri Suomea. Faneilta tulee lipputilauksia Tamperetta ja jopa Helsinkiä myöten, Lakaniemi kehuu.

Vimpelin fanituotteet ovat myös kysyttyjä. Kun Kimi Räikkönen kävi seuraamassa Saarikentällä Vimpelin peliä, lähti hänen mukaansa nippu ViVen ”baseball” lippiksiä.

– Urheilukortin myötä toivomme saavamme Saarikentälle uusia katsojia, kortti avaa ihmisille mahdollisuuksia käydä seuraamassa myös sellaisia lajeja, joita he eivät normaalisti käy katsomassa.

Jos rajoitukset poistuvat sisälajien kohdalla nopeasti, harkitaan Vimpelissä Urheilukortin käyttöä myös naisten koripallo-otteluissa.

– Toivotaan että yleisö pääsee katsomoon. Joukkue on pelannut niin hyvin, että se ansaitsisi myös yleisön katsomoihin.

– Joukkueella on täydet mahdollisuudet taistella mitaleista ja se osoittaa valtavaa venymistä koko joukkueelta.

Pesäpallon ja koripallon lisäksi Vimpelissä on panostettu myös yleisurheiluun. Vimpelistä on lähtenyt maailmalle kovia keihäänheittäjiä, esimerkiksi Tokion olympialaisissa heittänyt Toni Kuusela on vimpeliläinen ja pelannut aikanaan myös Vedossa pesäpalloa. 

– Pyrimme liikuttamaan kaikkia kuntalaisia, niin nuoria kuin vanhoja, sekä talvella että kesällä, Lakaniemi painottaa.

Vimpelin Vedon ohella Urheilukorttiperheeseen kuuluu muitakin monilajiseuroja. Hyvä esimerkki on Tampereen Koovee, joka on yksi Suomen suurimpia monilajiseuroja. Kooveen lajivalikoimassa on peräti 12 eri lajia.

Paras fani –kampanja luo urheilukulttuuria

Suomen Urheilukortti ja maakuntagaalat ovat käynnistämässä uutta, #parasfani kampanjaa, jossa kukin aluegaala nostaa esiin myös urheilun fanikulttuuria.

– Paras Fani on Urheilukortin ja mukana olevien aluegaalojen ideoima kampanja, jossa nostetaan esille myös katsomon puolella olevia kannattajia, kertoo Suomen Urheilukortti oy:n yhteysjohtaja Petri Harsunen.

– Haluamme nostaa esiin myös sen, että urheilu ei olisi sitä mitä se parhaimmillaan pystyy tarjoamaan, ilman kannattajia.

Urheilukortin ja eri aluegaalojen esiin nostama asia on hyvin konkreettinen. Jokainen urheilua seuraava näkee, aistii ja tuntee kannattajien voiman urheilutapahtumissa. Se on valtava, se on se jokaisen joukkueen tai yksilön kaipaama lisävoima, jonka avulla haetaan menestystä.

– Näin korona-aikana ihmiset ovat saaneet käsityksen siitä, millainen voiman yleisö ja fanit tapahtumaan tuovat. Kun on jouduttu kilpailemaan olympialaisia myöten tyhjille katsomoille, on itse tapahtumasta jäänyt puuttumaan paljon. Se on tunne, Harsunen pohtii.

– Kannustajia ja faneja on pidetty itsestään selvyytenä, mutta niinhän asia ei ole. Nyt me haluamme nostaa Paras Fani- kampanjan myötä arvostusta katsojia kohtaan.

Paras Fani-kampanjaan osallistutaan kevään aikana Urheilukortin Instagram ja Facebook -sivuilla. Sivuilta löydät tarkemman osallistumisohjeen. Joka kuukausi arvotaan osallistujien kesken Urheilukortteja sekä alueiden lahjoittamia Inbody-kehonkoostumusmittauksia palautteineen. Suomessa tunnetuimpia fani-ryhmiä on jalkapallomaajoukkueen Pohjoiskaarre-ryhmä, joka seuraa maajoukkuetta vaikka Moldovaan, jos tarve vaatii.

Jääkiekon Liigassa jokaisella joukkueella on oma, vanha fanijoukkonsa. Yksi legendaarisimmista on HPK:n seisomakatsomo, myös Vimpelin ”terassikatsomo” on niittänyt mainetta vuosien varrella.

– Parhaimmillaan fanitoiminta saa koko katsomon mukaansa ja syttymään peliin. Tällaista on nähty mm. pesäpalloilun mitaliotteluissa.

Viime syksyn pesäpallon SM-finaalissa Manse PP sai tamperelaiset innostumaan pesäpallosta ja juuri kotikatsomon rajun kannustuksen ansiosta joukkue selvitti tiensä erittäin vaikeiden vaiheiden kautta aina SM-kultaan. Ensi kesänä Mansessa pelataankin aivan uudella stadionilla myös kaikki runkosarjan ottelut.

– Paras Fani -kampanja toteutetaan yhteistyössä aluegaalojen kanssa helmikuun alusta alkaen. Ensimmäiset gaalat järjestetään maaliskuun alussa Hämeessä ja Keski-Suomessa, sen jälkeen gaalajuhlia pidetään huhtikuussa ainakin Kouvolassa, Kokkolassa ja kuun lopussa Kajaanissa, Harsunen paljastaa.

– Toivottavasti koronarajoitukset ehtivät poistua siihen mennessä, sillä nämä gaalat pitäisi ehdottomasti järjestää live-yleisön edessä. Ne luovat uudenlaista urheilukulttuuria Suomeen.

Tekstit ja haastattelut: Jari Porttila