Urheilukalenteri kertoo koko Suomen tapahtumat

Kuva: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto

Uutiskirje 15.10.2021

Kuva: Helsinki Seagulls

Koponen vetää Seagullsien katsomot täyteen

Suomen yksi kaikkien aikojen parhaista koripalloilijoista, Petteri Koponen siirtyi täksi kaudeksi helsinkiläisen Seagullsin riveihin. Koposen esiintyminen kotimaisilla parketeilla on näkynyt yleisöryntäyksenä sekä Seagullsien koti- että vieraspeleissä.

– Petteri on pelaajana ja persoonana aivan omaa luokkaansa. Hänen suosionsa on valtava, se on näkynyt myös vierasjoukkueiden fanien keskuudessa, kehuu Seagullsien markkinointi- ja myyntijohtaja Milla Valjus.

Seagulls liittyi jo ennen kauden alkua Urheilukortti-perheeseen. Urheilukortin kautta voi ostaa lippuja joukkueen seuraavaan kotiotteluun 22. lokakuuta käytävään Korihait-otteluun.

– Meidän kotisaliimme mahtuu reilut 1000 katsojaa, kauden ensimmäiset pelit ovat vetäneet salin täyteen ja toivomme tilanteen jatkuvan samanlaisena.

– Petteri tuo katsomoon toivottavasti niitäkin katsojia, jotka ovat seuranneet hänen esityksiään Susijengissä. Kotimaan parketeilla häntä ei ole kovin paljoa nähty ennen tätä kautta, Valjus muistuttaa.

Seagullsien tavoite on taistella tänäkin vuonna Suomen mestaruudesta. Nimivahvan joukkueen riveistä löytyy Koposen lisäksi mm. sellaisia Susijengistäkin tuttuja pelaajia kuin Shawn Huff ja Tuukka Kotti.

Valjus näkee Urheilukortin mahdollisuudet suurina, kun se johtaa yhteistyöhön alueen muiden suurseurojen kanssa.

– Kortin myötä pystytään varmasti avaamaan katsomoita katsojille niissäkin lajeissa, joissa he eivät normaalisti käy. Jos saamme pääkaupunkiseudulla aikaiseksi hyvää yhteistyötä, niin siitä hyötyvät varmasti kaikki eri lajien seurat.

Seagullsien ohella Urheilukortissa ovat mukana koripalloseuroista Tapiolan Honka, Torpan Pojat ja Vimpelin Veto.

Kuva: Elon Kuvaus

Mestari Rauman Lukko hakee uusia katsojia

Jääkiekon SM-liigan mestaruutta viime vuonna juhlinut Rauman Lukko on avannut kauden uuden valmennusjohdon alla tasaisesti. Joukkue majailee 12 kierroksen jälkeen sarjan keskivaiheilla, eli pudotuspelipaikka on joukkueen näpeissä.

– Valmennusjohtomme ja pelaajistokin muuttui viime keväästä paljon, joten siihen nähden pelit ovat sujuneet ihan tyydyttävästi, Lukon markkinointipäällikkö Valtteri Nikkilä painottaa.

Rauman jäähallin kapasiteetti on tällä hetkellä noin 4000 katsojaa. Tunnelma Kivikylän Areenalla on yksi liigan parhaista, siitä pitävät huolen omassa katsomo-osassaan olevat Lukko-fanit.

– Ei tällaista tunnelmaa pääse kokemaan kuin paikan päällä. Meidän halli tarjoaa puitteet tiivistunnelmaiseen katselukokemukseen, jossa myös jääkiekon hienoudet pääsevät hyvin esille, Nikkilä muistuttaa.

– Katsojat ovat niin lähellä kaukaloa, että pelaajien liikkeet pystyy aistimaan todella hyvin.

Koronarajoituksia on höllennetty viimeisten viikkojen aikana, mutta se ei ole vielä palauttanut yleisöä täysimääräisesti katsomoihin.

– Ihmiset pidettiin 1,5 vuotta kotona, nyt heidät pitäisi saada taas innostumaan käymään tapahtumissa. Tuntuu siltä, että yleisön keskuudessa on vielä pientä arkuutta saapua pelitapahtumiin.

Urheilukortti mahdollistaa pelitapahtumien seuraamisen silloin kuin katsoja haluaa mennä tapahtumaan. Ostaessaan viiden lipun lippupaketin, voi kuluttaja valita itse sen jälkeen mihin tapahtumiin hän lippunsa käyttää. Tapahtumakalenteri on julkaistu Urheilukortin sivuilla.

– Uskon, että saamme kortin kautta hallille juuri sellaisia katsojia, jotka eivät normaalisti käy aktiivisesti seuraamassa jääkiekkoa. Nyt he uskaltavat ylittää sen hallin kynnyksen ja kun ovat käyneet yhdessä ottelussa, olen varma että se ei jää viimeiseksi.

Rauman Lukon seuraava kotiottelu on jo lauantaina 16. lokakuuta KalPaa vastaan. Jääkiekon Liiga-joukkueista Urheilukortti-perheeseen kuuluvat Lukon lisäksi HPK, Ilves, Jukurit, JYP, Tappara ja Ässät.

Kuva: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto

Suomi pelaa EM-pronssista Myyrmäessä

Suomi kohtaa amerikkalaisen jalkapallon EM-kisojen pronssiottelussa 30. lokakuuta Myyrmäen stadionilla Ranskan. Urheilukortin tilaajat saavat otteluun yhden lipun hinnalla kaksi henkilöä!

– Toivomme, että Suomi saisi mahdollisimman kovan kannustuksen yleisöltä ja sen vuoksi tarjoamme tällaisen edun kaikille urheilukortin kautta lipun ostaneille, amerikkalaisen jalkapalloliiton toiminnanjohtaja Mika Heinonen kertoo.

Suomi kohtaa hallitsevan Euroopan mestarin Ranskan hyvistä lähtökohdista. Suomessa päästiin pelaamaan SM-sarja täysimääräisesti kesän aikana, Ranskaa ovat koetelleet koronarajoitukset.

– Ranska joutui luovuttamaan välieräottelunsa Italiaa vastaan, kun peräti 10 joukkueen pelaajaa antoi välierän alla positiivisen koronatestin. Lisäksi maan pääsarjaa ei pystytty pelaamaan suunnitellusti koronarajoitusten vuoksi.

Suomi hävisi omassa välierässään Ruotsille 14-22 vaikka johti ottelua jo 14-0. Tappio jäi kirveltämään suomalaisten mieliä.

– Joukkue pelaa vielä yhden harjoitusottelun, juuri Ruotsia vastaan ennen pronssiottelua. Se on hyvä harjoitus ennen mitaliottelua, Heinonen painottaa.

Suomalainen jenkkifudis eli kulta-aikoja 1980-luvulla, silloin Helsingin Olympiastadionilla pelatuissa EM-kisoissa oli parhaimmillaan yli 10 000 katsojaa kannustamassa Suomea.

– Pyrimme nostamaan lajin arvostusta suuren yleisön silmissä. Tämä on hieno laji, joka pitää sisällään paljon taktisia elementtejä, yritämme avata niitä katsojille ennen peliä.

– Ruutu-urheilun kautta olemme saaneet lajia esille TV:n välityksellä, toivottavasti katsojat tulevat nyt paikanpäälle kannustamaan Suomea EM-mitaleille.

Ranska kukisti vuoden 2018 EM-kisoissa finaalissa Itävallan. Suomi otti kisoissa pronssia. Nyt finaalissa pelaavat siis Ruotsi ja Italia. Ruotsi on edellisen kerran ollut mitaleilla vuonna 2005, jolloin se voitti kultaa. Italian edellinen palkintosijoitus on vuodelta 1997, jolloin se voitti pronssia.

– EM-kisojen pronssiottelu huipentaa meidän kautemme. Joukkue lähtee kotikentällä taistelemaan ilman muuta pronssista, vaikka vastustajana onkin hallitseva Euroopan mestari. Menestykseen tarvitaan mahdollisimman suuri tuki kotikatsomolta, toivottavasti väki löytää tiensä lokakuun lopulla Myyrmäen stadionille.

Kuva: Raision Loimu

Raision Loimu nostattaa lentopallobuumia

Suomalainen lentopalloilu on elänyt viimeiset vuodet suurta lentisbuumia. Maajoukkueen loistavat esitykset ovat heijastuneet myös kotimaan kentille. Urheilukortissa ovatkin mukana lähes kaikki kotimaan kärkiseurat, yhtenä Raision Loimu.

– Meille on tärkeää tuoda lajia esille suuren yleisön puolelle. Toivomme heidän löytävän seuraamaan otteluita myös paikanpäälle, sillä sitä tunnelmaa ei TV:n välityksellä pääse aistimaan, muistuttaa Raision Loimun manageri Jukka Rajakangas.

Rajakangas pelasi itsekin huipputasolla 1980-luvulla, mies edusti Suomea peräti 147 maaottelussa. Hän jos kuka on nähnyt lajin suosion nousun.

– Me pyrimme tuomaan lentopallon sanomaa esille panostamalla nuoriin ja junioreihin. Pyrimme tarjoamaan heille harrastuksen, josta olisi iloa koko elämän ajaksi. Haasteitakin tässä toki on, yksi on salivuorojen saaminen, Rajakangas myöntää.

Turun seudulla on tällä kaudella kaksi pääsarjassa pelaavaa joukkuetta ja se näkyy Rajakankaan mukaan positiivisena asiana.

– Paikallisottelut ovat aina sellaisia, jotka saavat myös yleisön huomion.

Loimu pyrkii saamaan urheilukortin kautta katsomoihin erityisesti nuorten vanhempia ja isovanhempia.

– Lapset pääsevät katsomaan ilmaiseksi otteluitamme, toivomme että urheilukortin myötä saisimme heidän mukanaan myös vanhemmat seuraamaan sarjan otteluja. Pyrimme myös rakentamaan ottelutapahtumista kokonaisvaltaisia paketteja, joissa yhteisöllisyys ja sosiaalisuus ovat vahvana teemana, Rajakangas painottaa.

– Yhteisöllisyyteen liittyen saimme juuri yhteistyökumppanin, jonka tuella saamme junioreista aikuisiin kaikille samanlaiset seura-asusteet. Rakennamme yhteisöllisyyttä myös koulukiertueilla, jossa pelaajamme ovat esittelemässä lajia koululaisille.

Lentopallon pääsarjajoukkueista urheilukortti-perheessä ovat mukana Raision Loimun lisäksi Hämeenlinnan Lentopallokerho, Kokkolan Tiikerit, Liigaploki, LP-Vampula, LP Viesti, Nurmon Jymy, Vantaan Ducks ja VaLePa. 

Raision Loimun seuraava kotiottelu on jo 16. lokakuuta tähtipelaajia vilisevää VaLePaa vastaan.

Kuva: O2 Jyväskylä/Esa Jokinen

Jyväskylän O2 salibandyseura näkyy myös kouluissa

Jyväskylässä kotipesäänsä pitävä O2-salibandyseura on alueen vahva toimija myös kouluissa. Laji on erittäin suosittu myös lasten keskuudessa ja O2 pitääkin kouluissa liikuntakerhoja lapsille.

-Koulujen kerhotoiminta on ollut erittäin suosittua. Meidän valmentajat pitävät lapsille salibandykerhoja heti koulupäivän jälkeen, kertoo O2-Jyväskylän toiminnanjohtaja Krista Karhunen. 

Seuran naisten joukkue pelaa ylimmällä sarjatasolla F-liigassa, miesten joukkue taas divarissa. Lajin suosiosta kertoo paljon se, että O2-Jyväskylällä on 80 eri joukkuetta ja yli 1000 rekisteröityä harrastajaa.

-Erityisesti lasten keskuudessa laji on todella suosittu. Kun harjoitusryhmien kokoja jouduttiin pienentämään koronan aikana, niin kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet mukaan. Nyt tilanne on onneksi parempi ja kaikki halukkaat pääsevät mukaan koulujen kerhotoimintaan.

Urheilukortin myötä O2-Jyväskylä hakee lajin pariin uusia katsojia.

-Jyväskylässä ja lähialueella on paljon urheilutarjontaa, toivomme että meidän pelimme saisivat tätä kautta lisää huomiota ja ihmiset löytäisivät mukaan itse ottelutapahtumiin, Karhunen pohtii.

Naisten salibandyliiga on huipputasainen ja ottelutapahtumat ovat erittäin jännittäviä. Naisten F-liigassa on kaikkiaan 16 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen lohkoon. O2-Jyväskylän seuraava kotiottelu on 23. lokakuuta, silloin vastaan tulee B-lohkon sarjakärki SaiPa Lappeenrannasta.

-Odotettavissa on varmasti huippuottelu, toivottavasti yleisökin saapuu katsomaan kuinka naisten joukkueemme pystyy haastamaan oman lohkomme kärkijoukkueen.

Urheilukortissa on mukana jo useampi salibandyseura. O2-Jyväskylän ohella Classic, EräViikingit, FBC Turku, Koovee, Nibacos Kokkola, Nurmon Jymy, Pirkkalan Pirkat, SPV Seinäjoki sekä Steelers Hämeenlinnasta.

Urheilukalenteri kertoo koko Suomen tapahtumat

Suomen Urheilukortin julkaisema urheilukalenteri on saanut lyhyessä ajassa valtavan suosion. Urheilukorttiin sisältyvä kalenteri kertoo kaikkien urheilukorttiin liittyneiden seurojen tapahtumat kootusti.

– Kyseessä on ainutlaatuinen palvelu, jota on kaivattu. Nyt kuluttajat näkevät yhdestä paikasta kootusti palvelussa mukana olevien seurojen urheilutapahtumat ja voivat päättää sen perusteella, mitä lajia ja tapahtumaa menevät katsomaan, kertoo Urheilukortin kehitysjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen.

Urheilukortin voi ladata mobiiliversiona puhelimeen kuka tahansa. Ladatussa versiossa on valmiina urheilukalenteri, joka täydentyy aina uusilla tapahtumilla. Aplikaatiosta voi ostaa pääsylippupaketteja, viiden pääsylipun yhteishinta on 69 eruroa. Pääsyliput voi käyttää missä tahansa Urheilukortin piirissä olevassa tapahtumassa.

– Kuluttajan ei siis tarvitse ostopäätöstä tehdessään päättää mihin tapahtumaan on menossa. Liput ovat voimassa 18 kuukautta ja niitä voi käyttää milloin tahansa, Vuorinen muistuttaa.

Urheilukortin kautta yhden pääsylipun hinnaksi tulee 13,80 euroa. Normaalisti liput voivat maksaa jopa 18,50 euroa, eli viiden lipun paketilla saa alennusta jopa 23,50 euroa, käytännössä yhden ilmaisen lipun.

– Lippuja voi ladata aina viiden lipun sarjoissa ja ne voi maksaa myös työpaikan työsuhde-eduilla, Vuorinen muistuttaa.

– Ostettuja lippuja voi käyttää kaikkien Urheilukorttiin liittyneiden seurojen tapahtumissa. Tapahtumat liitetään aina urheilukalenteriin. Saman viikon aikana voi käydä katsomassa vaikka salibandyä, koripalloa, lentopalloa ja jääkiekkoa.

Urheilukortin kautta lippupaketin ostaneet henkilöt osallistuvat myös automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin, palkintojen arvot vaihtelevat 100-220 euron välillä. Lisäksi eri palveluntarjoajat myöntävät erilaisia etuisuuksia, joista kerrotaan erikseen.

– Seurat voivat tarjota myös muita etuja käyttäjille, kyse ei ole siis pelkästään pääsylippujen ostamisesta, Vuorinen muistuttaa.

Haastattelut ja tekstit: Jari Porttila