Uudistunut Urheilukortti – joulun suosikkilahja myös kuntosaleihin

Kuva: Hippos

Lokakuussa käynnistetty Urheilukortti on joulun suosikkilahja. Urheilukortin voi nyt ostaa kätevästi lahjaksi perheen jäsenille, ystäville, työntekijöille tai seurojen ja muiden yhteisöjen aktiivitoimijoille kiitokseksi. Itselle ostettaessa Urheilukortin voi maksaa työsuhde-edulla muiden maksuvälineiden ohella. 

Urheilukortti on samalla sekä aineeton elämyslahja urheilutapahtumiin että kannustus oman liikunnan harrastamiseen.

– Urheilukortin layout ja ominaisuudet paranivat joulukuun alussa uuden ohjelmistokehityksen myötä. Uusina ominaisuuksina applikaatioon tulivat mm. liikuntapalvelujen erottuminen omana kokonaisuutenaan sekä oma uutiskanava, jossa pääsee lukemaan ajankohtaisia uutisia myös Urheilukortin laji- ja seurakumppaneilta, kertoo kehitysjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen Urheilukortista. 

Urheilukorttiin voi ladata pääsylippuja mukana olevien seurojen ja yhteisöjen tapahtumiin. Urheilukorttia voi käyttää myös Fressin kuntosali- ja liikuntapalvelujen hyödyntämiseen sen 42 eri kuntosalissa ympäri Suomea. Tämän lisäksi kortin lataajat pääsevät katsomaan ja lataamaan Fressi TV:n kunto-ohjelmia maksutta!

– Kuntosalimme ovat myös korona-aikana erittäin turvallisia, sillä meidän saleissa laitteet desinfioidaan säännöllisesti, muistuttaa Fressin toimitusjohtaja Hannu Välikoski.

Kuntosalien käyttö lisääntyy perinteisesti joulun ja uudenvuoden jälkeen. Fressin kuntoilupaikkoja voidaan käyttää mihin vuorokauden aikaan tahansa ja ne ovat jo lähtökohtaisesti niin suuria, että käyttäjät voivat mennä sinne ilman pelkoa lähikontakteista.

Fressi on panostanut ympäri maata oleviin kuntosaleihinsa. Niissä ovat markkinoiden uusimmat, tehokkaimmat ja käyttäjäystävällisimmät laitteet.

– Meiltä saa myös apua kuntoilun aloittamiseen. Personal trainerit tekevät ensin kuntotestit ja sen jälkeen he voivat myös suunnitella harjoitusohjelman testien pohjalta, Välikoski painottaa.

Kuntoilun aloittamiskynnys on tehty Fressissä mahdollisimman helpoksi ja houkuttelevaksi.

– Laitteita on helppo käyttää ja niistä saatavan datan avulla kuntoilijan on helppo seurata kehitystään.

Kuntosalin käyttäminen lihaskunnon kehittämiseksi on erittäin tärkeää kaikille ikäryhmille. Välikoski korostaa sitä, että myös ikäihmisten on syytä pitää lihaksistostaan huolta. Lihaskunnon ylläpidolla voi välttää jopa hankalia nivelvaivoja.

– Kun tukilihaksisto on kunnossa, säästyvät nivelet liialliselta rasitukselta.

Yritys- ja lahjamyynnin ohjeisiin ja tilauslomakkeeseen pääset Urheilukortin nettisivuilta

https://www.urheilukortti.fi/yritys-ja-lahjamyynti/

Kuva: KPV

Urheilukortin sadan kumppanin raja rikki

Suomen Urheilukortin suosio on kasvanut syksyn mittaan ja joulukuun alussa rikottiin jo 100:n yhteistyökumppanin raja. Sadas kumppani on Kokkolan Palloveikot.

KPV on nimensä mukaisesti jalkapalloilun erikoisseura, jolla on joukkueet pojissa ja tytöissä junioreista aikuisiin. KPV on noin 500 pelipassin seura, jolla on yhtenäinen junioriputki nuorimmista nappuloista akatemiaikäisiin tyttö- ja poikapelaajiin.

Edustusjoukkueen tavoitteena on haastaa joka vuosi maan parhaat joukkueet. KPV:n miesten edustusjoukkue sijoittui vuoden 2021 Ykkösessä, Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, seitsemänneksi.

KPV:n suuruuden vuodet osuvat 1960 ja 1970 luvulle. Seura voitti jalkapalloilun Suomen mestaruuden vuonna 1969 ja otti hopeaa vuonna 1973. Seuran palkintokaapissa on vielä kaksi SM-pronssia vuosilta 1971 ja 1975.

– Tavoitteemme on saada stabilius seuran toimintaan ja tavoittelemaan pitkäjänteisesti tulevaisuutta. Pelillisesti haluamme pärjätä mahdollisimman hyvin, mutta ei paineita menestykseen, seuran uusi puheenjohtaja Henri Myntti paaluttaa.

– Jossain vaiheessa nousu pääsarjaan on myös ajankohtainen, mutta nyt rakennamme rauhassa joukkuetta, jolle se on sitten mahdollista.

KPV on menestynyt myös Suomen cupissa. Vuonna 1982 se hävisi finaalissa Hakalle 3-2 ja vuonna 2006 HJK:lle 1-0.

– Urheilukortin yhteistyökumppanien määrä on kasvanut tasaisesti. Sadan kumppanin raja saavutettiin joulukuun alussa ja nyt niitä on tullut joulukuussa lisää niin, että pian hätyytellään jo 110 rajaa, kertoo Urheilukortin yhteysjohtaja Petri Harsunen.

Urheilukortin yhteistyökumppanien joukossa on kaikkien valtalajien seuroja. Mukana on useita jääkiekon pääsarjan, Liigan joukkueita. Myös koripallo ja lentopallo ovat vahvasti edustettuina sekä miehissä että naisissa.

– Lajikirjo on jo nyt suuri, kaikki talven valtalajit ovat mukana, Harsunen myhäilee.

– Painopiste on tässä vaiheessa ollut talvilajeissa, mutta tasaiseen tahtiin mukaan on tullut myös kesälajeja mm. pesä- ja jalkapalloa, joista seurana KPV on oiva esimerkki.

Kuva: Hippos

Kavioliigan myötä raviradat Urheilukorttiin

Suomen hevosurheilun erikoisjärjestö Hippos tuo Urheilukortin käyttäjille täysin uuden tuotteen vuoden 2022 alussa.

– Me lanseeraamme viikoittaisen raviurheilun huipputapahtuman, lauantaisin järjestettävät Kavioliiga-ravit. Niistä tulee raviurheilun huipputapahtuma, jonne saadaan mukaan aina maan parhaat ravurit, Hippoksen markkinointi- ja kehityspäällikkö Tomi Himanka paljastaa.

Ensimmäiset Kavioliigan ravit ravataan vuoden ensimmäisenä päivänä Vermossa.

– Haluamme tarjota yleisölle ainakin kerran viikossa tapahtuman, jossa kilpailevat kaikki maan parhaat ohjastajat ja hevoset. Tuohon tapahtumaan satsaamme myös Urheilukortin puolella.

Hippoksen tuleva panostus näkyy siinä, että lauantain Kavioliigan raveissa on kovimmat rahapalkinnot ja sen vuoksi se houkuttelee paikalle myös maan parhaat kuskit ja hevoset.

Kavioliiga muuttuu vuoden 2022 alusta viikon pääravien eli lauantain ravien markkinointikonseptiksi. Kavioliigan tarkoituksena on vahvistaa viikon pääravien brändiä raviviikon kruununa. Kavioliiga-tapahtumaan Urheilukortin haltija voi tuoda aina mukanaan yhden aikuisen ystävän, joka pääsee mukaan ravitapahtumaan.

Lauantai on tärkeä päivä raviurheilijoille ja raviradoille. Siksi raviurheilun kattomarkkinoinnista vastaava Suomen Hippos haluaa panostaa Kavioliigan kautta viikon päätapahtuman brändiin ja markkinointiin.

Hippos panostaa viikon pääravien näkyvyyteen valtakunnan tasolla ja raviradat vastaavat tapahtuman sisällöstä. Lauantai on tunnistettu yleisörekrytoinnin näkökulmasta potentiaalisimmaksi päiväksi, ja siksi viikon päätapahtuman halutaan erityisesti erottuvan muista ravipäivistä.

Lauantai on myös urheilun näkökulmasta viikon ehdoton huippukohta, tuolloin kilpailevat sarjojensa parhaimmat hevoset sekä menestyneimmät urheilijat. Lauantai on siis päivä, jolloin radalla nähdään aina parhaat hevoset ja kuskit.

– Uskon, että Urheilukortin avulla saamme raveihin paikanpäälle sellaisiakin katsojia, joita ei normaalisti käy raveissa. Lauantai on hyvä päivä lähteä katsomaan huippuhevosia vaikka koko perheen voimin ja haluamme tarjota ihmisille parhaan mahdollisen kokemuksen paikanpäällä, Himanka painottaa.

Kuva: Pesäkarhut

Pesäkarhut sytyttää pesisväen Porissa

Pesäpalloilun naisten Suomenmestaruuden voittanut Porin Pesäkarhut on yksi monista lajin seuroista, jotka ovat liittyneet mukaan Urheilukortti-perheeseen. Pesäkarhut on pesiksen erikoisseura, joka liikuttaa porilaisia.

– Olemme naisten puolella Suomen ykkönen myös tyttöjen ja naisten liikuttajana. Meidän toiminnassa on mukana kaikkiaan yli 700 pesäpallon harrastajaa, joista junioreita yli 300, kehaisee Pesäkarhujen uusi toiminnanjohtaja Susanna Halmela.

Pesäkarhut voitti viime kauden päätteeksi mestaruuden 19 vuoden tauon jälkeen. Mestaruus ratkesi supervuorossa ja sai koko Porin sekaisin.

– Pesäpallo on kesäisin Porin ykköslaji. Mestaruudella oli valtavan suuri vaikutus koko paikkakunnalle, se oli kaikkien porilaisten yhteinen asia.

Urheilukortin myötä Pesäkarhut pyrkii houkuttelemaan katsomoon sellaisia ihmisiä, jotka eivät käy säännöllisesti seuraamassa lajia.

– Me varaamme paikkoja Porin Karhuhallilta jo halli SM-sarjan otteluihin. Joukkue hakee menestystä myös helmikuussa pelattavasta SM-sarjasta, Halmela painottaa.

Porissa onkin panostettu syksyn mestaruuden jälkeen joukkueeseen ja olosuhteisiin. Mestaruus on näkynyt myös sponsoripuolella.

– Mestaruuden myötä yhteistyökumppanien hankkiminen on ollut helpompaa, olemme saaneet uusia kumppaneita ja se näkyy kaikessa toiminnassa.

Vaikka Pesäkarhut on profiloitunut naisten pesäpalloon, on seurassa toimintaa myös pojille ja miehille.

– Olemme pesäpallon yleisseura, naiset ovat vain tuoneet sen näkyvimmän menestyksen. Pyrimme tarjoamaan kaikille porilaisille mahdollisuuden harrastaa pesäpalloilua, joka on erittäin monipuolinen laji.

Kuva: Nokia Arena

Nokia Arena maailman moderneimpia

Euroopan modernein jääkiekkoareena, Nokia Arena on avattu Tampereella. Arenan jäällä pelaavat molemmat Tampereen Liigaseurat, Ilves ja Tappara. Kumpikin seura kuuluu myös Urheilukorttiperheeseen. 

Nyt kaikilla Urheilukortin omistajilla onkin mahdollisuus päästä seuraamaan Liigaotteluja häikäiseviin olosuhteisiin, Arenaan, jossa ratkaistaan toukokuussa jääkiekon MM-kulta.

Nokia Arena vetää yli 13 000 katsojaa, lisäksi jääkiekkoa voi seurata myös areenan yhteyteen rakennetun hotellin huoneista. Arena onkin modernein, eurooppalaisessa suurkaupungissa sijaitseva jääkiekkohalli.

Tampereen mahtiseurat, Ilves ja Tappara ovat jo aloittaneet pelit Arenalla.

– Onhan siinä melkoinen ero, kun siirryimme vuonna 1965 rakennetusta Hakametsän hallista uuteen Arenaan, Ilveksen myyntipäällikkö Sami Ahmavuo kehuu.

Nokia Arena on Euroopan nykyaikaisin monitoimiareena ja se näkyy varustelussa.

– Täällä on nykyaikaisemmat ja modernit tilat, kaikki löytyy samassa kompaktista, lämmittelytiloista ja huollon tiloista alkaen. Olemme saaneet olla mukana suunnittelemassa joukkueen tiloja alusta alkaen.

– Mitä olen kuullut, niin pelaajat ainakin viihtyvät täällä. Kovasti on tiloja kehuttu, pelaajat ovat tyytyväisiä, kun samasta paikasta löytyy kaikki. 

Ahmavuon mukaan yleisölle Nokia Arena tarjoaa viihteellisen kokemuksen, jossa ottelutapahtuma on vain yksi osa kokonaisuutta.

– Viihteellisyys on iso juttu, täältä löytyvät hyvät ravintolat ja jopa kasino. Elämys on huikea katsojan näkökulmasta.

Arenan yhteyteen rakennetun Lapland Hotelsin erikoisuus on se, että tietyistä huoneista pääsee seuraamaan otteluja.

– Hotellissa on huoneita joista voi seurata peliä parvekkeelta. Se on aivan huikea juttu.

MM-kisoissa juuri nämä huoneet ovat varmasti loppuunmyytyjä, sillä ne ovat lähestulkoon VIP-aitioihin verrattavia kokonaisuuksia.

Nokia Arena onkin kansakunnan näyteikkuna kevään ajan. Tästä huolimatta Ahmavuo uskoo, että Urheilukortti vetää myös katsojia Ilveksen ja myös Tapparan peleihin.

– Uskon että Urheilukortin avulla saamme Nokia Arenalle katsojia sellaisista ryhmistä, jotka eivät käy säännöllisesti seuraamassa jääkiekkoa. Kynnys saapua halliin madaltuu ja kun Urheilukortin kautta lipunkin saa erikoishintaan, houkuttelee se varmasti väkeä katsomoon.

Ilves pelaa seuraavan kotiottelunsa Nokia Arenalla 26. joulukuuta HPK:ta vastaan.

Haastattelut ja tekstit:

Jari Porttila