Yritykset ja kuluttajat voivat nyt ostaa Urheilukortin lahjaksi – Uutiskirje 19.11.2021

Yritykset ja kuluttajat voivat nyt ostaa Urheilukortin lahjaksi

Joulu lähestyy ja Urheilukortista on tulossa yhä suositumpi lahja pukinkonttiin. Nyt yritykset voivat muistaa työntekijöitään, ostamalla heille lahjaksi viisi pääsy- lippua sisältävän Urheilukortin!

– Avasimme yrityksille ja kuluttajille mahdollisuuden ostaa Urheilukortteja lahjaksi. Yritys voi siis ostaa työntekijöille Urheilukortin ja henkilöt päättävät sitten itse, mihin tapahtumaan he haluavat lunastaa pääsylippunsa, Urheilukortin yhteysjohtaja Petri Harsunen painottaa.

– Lahjaksi saadulla kortilla ei ole rajoituksia, eli sen saaja voi tuoda valitsemaansa tapahtumaan vaikka neljä läheistään, Harsunen muistuttaa.

Urheilukortin viiden tapahtuman ”lippupaketin” voi yhä lunastaa myös työsuhde-eduilla.

– Kun kuluttajat pohtivat näin vuoden lopussa, kuinka etunsa käyttäisivät, niin hyvä vaihtoehto on ostaa lippupaketteja Urheilukortin kautta.

– Urheilukorttia voi käyttää pääsylippuna urheilutapahtumaan, mutta sillä voi myös hyödyntää kuntosalipalveluihin yhteistyökumppanimme Fressin tiloihin.

Fressillä on 42 kuntosalia ympäri Suomea. Ne on varustettu markkinoiden parhailla kuntoilu- laitteilla, joten joulukiloista pääsee tehokkaasti eroon kuntoilemalla Fressin tiloissa.

– Urheilukortin palvelut laajenevat jatkuvasti. Talvi tuo tullessaan uusia, paljon kysyttyjä liikuntapalveluita ja etuja, Harsunen paljastaa.

Urheilukortin jouluyllätys urheilun ystävälle on myös valmis. Sen myötä yksityishenkilö voi ostaa ystävilleen tai läheisilleen joululahjaksi viisi pääsylippua sisältävän Urheilukortin.

– Museokortti on ollut hyvin suosittu joululahja, nyt olemme valmistelemassa Urheilukorttia joulun hittilahjaksi. Hienoa on se, että kuka tahansa voi ostaa kortin lahjaksi ja lahjan saanut henkilö päättää sitten itse, kuinka ja mihin lahjansa käyttää.

Urheilukortin suosio on kasvanut viikko viikolta, etenkin sen ilmaiseksi tarjoama urheilu- kalenteri on saanut paljon kiitosta myös tavallisilta kuluttajilta.

– Urheilukalenterin suosiosta voi päätellä. että sillä on ollut urheilukuluttajien keskuudessa valtava kysyntä. Kun kalenterissa on lähes kaikkien lajien tapahtumia, avaa se kotimaisten urheilutapahtumien maailman aivan eri tavalla kuin aikaisemmin, Harsunen painottaa.

Urheilukorttiin voi tutustua netissä täältä: https://www.urheilukortti.fi/yritys-ja-lahjamyynti/

Kaikkien Urheilukortin ja siihen sisältyvän lippupaketin ostaneiden kanssa arvotaan joka kuukausi hienot ja arvokkaat palkinnot, joiden arvo on yhteensä 500 euroa kuukaudessa. Arvonta suoritetaan yhteistyössä Eventio oy:n kanssa.

Kymenlaakson huippuseurat mukaan Urheilukorttiin

Kymenlaakson Liikunta on koonnut koko alueen huippuseurat mukaan Urheilukortti- toimintaan. Alueen kärkiseuroista mukana ovat Liigassa loistavasti pelannut KooKoo sekä koripalloseurat Kouvot ja KTP Basket.

– Kymenlaakson Liikunta näkee, että kortti tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua itselleen hieman vieraampaankin lajiin paikan päällä tai jopa täysin ennen katsomoissa käymättömälle tutustua viiteen eri lajiin alennetulla hinnalla toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen toteaa.

– Saamme kortin avulla ihmiset tutustumaan alueemme suureen lajikirjoon, Uskon, että tällä tavalla katsomoon tulee uusia ihmisiä kaikista ikäryhmistä.

Kymenlaaksossa ollaan rakentamassa myös erilaisia kampanjoita tapahtumien ympärille. Hienoa on myös se, että esimerkiksi arvostettu painiturnaus Herman Kare-turnaus on mukana to- iminnassa. Merkille pantavaa on myös, että Kouvolan Ravirata liittyi ensimmäisenä raviratana mukaan Urheilukorttiin.

– Ihmisten on huomattavasti helpompi mennä eri lajien tapahtumiin, kun mobiilissa on lippuja, jotka eivät ole merkattu vain tiettyyn tapahtumaan, Lehtinen korostaa.

Lehtinen muistuttaa, että myös työnantajat voivat muistaa työntekijöitään Urheilukortilla. Kortillahan pääsee urheilutapahtumien lisäksi mm. Fressin kuntosaleihin. Kuluttajat voivat ostaa kortin myös joululahjaksi haluamalleen henkilölle.

– Onhan tämä kerrassaan hieno tapa saada ihmiset kiinnostumaan liikunnasta. Kortilla pääsee myös itse liikkumaan ja sen lisäksi pääsee katsomaan huippu-urheilua paikan päällä.

– Meille tämä on tärkeä asia, koska Kymenlaakson alueella on monta pääsarjatason seuraa ja urheilutarjonta on laajaa.

– Kaikki kärkiseurat ovat tässä mukana. Meillä on huoli, kun olemme pieni maakunta. Paljon huippuseuroja, saadaan entistä laajemmin väkeä mukaan toinen toisiamme kannustaen. Yhdessä tekemällä. Tämänhän ei ole keneltäkään pois, vaan tuo kaikkien toimintaan lisäarvoa, Lehtinen painottaa.

Kymenlaaksosta Urheilukortti-perheeseen liittyi kaikkiaan 13 eri toimijaa. Alueet eri puolilla Suomea ovatkin tulleet vahvasti mukaan toimintaan ja koordinoineet seurojen liittymistä. Esime- rkiksi Hämeen alueella on tehty vastaavia toimia.

– Meillä Urheilukortti toiminnassa ovat mukana kaikki alueen kärkiseurat. Olemme myös käynnistäneet aktiivisen yrityskampanjan, jossa toivomme urheilussa mukana olevien yritysten hankkivan Urheilukortin lahjaksi työntekijöille, HLU:n Ari Koskinen painottaa.

– Urheilu on kuitenkin parasta paikan päällä.

Nuorten olympiafestivaalit mukana Urheilu- kortti-perheessä

Urheilukortti on vahvasti mukana Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Kajaanissa. EYOF on johtava multisport urheilutapahtuma 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Sekä kesä- että talviolympiafestivaalit järjestetään kahden vuoden välein parittomina vuosina.

Ensimmäisenä järjestelyvuorossa ovat jääkiekkoturnaukset. Jääkiekko-ottelut pelataan Kajaanissa; pojat pelaavat joulukuussa 2021, ja tytöt maalikuussa 2022. Urheilukortilla voi lunastaa liput ratkaisupeleihin.

– Mukana ovat Ruotsia lukuun ottamatta kaikki ikäluokkansa parhaat pelaajat eurooppalaisista maista. Suomen lisäksi turnauksessa ovat joukkueet Venäjältä, Tshekistä, Sveitsistä, Valko- Venäjältä ja Latviasta, Kainuun Liikunnan toiminnanjohtaja Teemu Takalo kertoo.

– Tämä on ainutlaatuinen tapahtuma yleisölle nähdä tulevaisuuden NHL-tähtiä. Katsomoon on jo akreditoinut yli 100 eri seurojen NHL-tarkkailijaa.

Talviolympiafestivaalien päänäyttämönä toimii Vuokatti, jossa kisataan suurin osa lajeista: alppihiihto, ampumahiihto, lumilautailu, maastohiihto, short track ja taitoluistelu. Mäkihyppy ja yhdistetty kilpaillaan Lahdessa.

Järjestyksessään 15. EYOF-talvikisoihin voivat osallistua lajista riippuen vuosina 2003-2006 syntyneet nuoret urheilijat. Euroopan maista 47 on vahvistanut osallistumisensa, ja kisoihin odotetaan yhteensä noin 2000 joukkueenjäsentä.

Edellisen kerran EYOF-talvikisat järjestettiin Kainuussa vuonna 2001.

– Silloinkin jääkiekkoturnaus oli ainutlaatuinen. Venäjän joukkueessa löi itsensä läpi muuan Alexander Ovechkin, Takalo muistuttaa.

Vuokatti järjestää tulevan tapahtuman Euroopan Olympiakomiteoiden visiolla ”Nuoret ovat tule- vaisuus”. Suurin syy tapahtuman hakemiseen oli saada nuoret mukaan urheilutapahtumiin ja että he löytäisivät oman urheilukipinänsä suuren urheilutapahtuman ja sen yhteisöllisyyden kautta.

– Tämä on suuri asia ja valtava tapahtuma koko Kainuun urheilulle. Kisat pistetään käyntiin jääkiekkoturnauksella, muiden lajien vuoro on sitten ensi vuoden maaliskuussa.

Jääkiekkoturnaus pelataan siis Kajaanin jäähallissa. Turnaukseen voi ostaa lippuja Urheilukortin kautta. Suomi pelaa turnauksen avausottelunsa maanantaina 13. joulukuuta ennakkosuosikki Venäjää vastaan.

– Venäjällä on joukkueessa ikäluokan kärkipelaajia. Valmentajien mukaan heistä joku saatetaan varata kesän NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisenä.

Suomen ja Venäjän kanssa samassa lohkossa pelaa Latvia. Lohkon kaksi parasta pääsee välieriin, mitaliottelut pelataan perjantaina 17. joulukuuta.

Ducks taistelee paikasta mitalipeleihin

Viime vuonna Lentopallon Mestaruusliigassa neljänneksi tullut Vantaan Ducks haluaa mukaan mitalipeleihin myös tänä vuonna. Joukkue on myös mukana Urheilukortti- perheessä.

– Kausi lähti loistavasti käyntiin, kun otimme neljästä ensimmäisestä pelistä neljä voittoa. Sen jälkeen on ollut hiukan vaikeampaa, mutta tavoite on yhä mitalipeleissä, Ducksin joukkueenjohtaja Mika Rajala vakuuttaa.

Ducks pelaa kotiottelunsa Vantaan Lumo-areenalla. Rajala on tyytyväinen siihen, että väki on löytänyt hyvin katsomoon kotipeleissä.

– Yleisö on ottanut meidät hyvin vastaan. Olemme panostaneet ottelutapahtumaan kokonai- suudessaan, tarjoamme katsojille pelin lisäksi muutakin viihdettä, Rajala painottaa.

– Koronarajoitusten päätyttyä meillä on ollut jopa enemmän väkeä katsomossa, kuin ennen pandemiaa.

Ducksin joukkueen suurimmat muutokset nähtiin hakkuriosastolla, kun maajoukkueessakin esiintynyt Joonas Jokela lähti Hollantiin ammattilaiseksi. Hänen paikkansa ykköshakkurina otti 194 senttinen Alek Rastamo.

– Alek on pelannut hyvin, hän on nousemassa hyvällä vauhdilla parrasvaloihin, Rajala kehuu.

Ducks hankki keskitorjujan Yhdysvalloista, kun 201 senttinen Keenan Sanders liittyi joukkueeseen.

– Keenan on päässyt hyvin sisään Mestaruusliigaan, Rajala myhäilee.

Alkukausi on näyttänyt, että kovat ovat kovia Mestaruusliigassa. Savo-Volley, Akaa-Volley ja VaLePa taistelevat sarjan kärkipaikasta.

– Tuo kolmikko on vahva, mutta sijoista 4-6 käydäänkin sitten armoton taistelu monen seuran välillä ja uskon vakaasti, että Ducks on yksi noista seuroista.

– Saamme nyt kaipaamamme harjoitustauon ja palaamme sieltä taas voittojen tielle, Rajala vakuuttaa.

Ducksin kotiotteluihin pääsee Urheilukorttiin ladatulla pääsylipulla. Mestaruusliigasta Urheilu- kortti-joukkueessa ovat myös miehistä Tiikerit Kokkolasta, Raision Loimu ja VaLePa Vammalasta sekä naisten puolelta Hämeenlinnan Lentopallokerho, LP Viesti Salosta, LP-Vampula, Liigaploki Pihtiputaalta sekä Nurmon Jymy.

Huippu-urheilijat luovat nostetta naisurheiluun

Entiset huippu-urheilijat pyrkivät luomaan nostetta naisurheilun näkyvyyteen. Ryhmän tavoitteena on tuoda naisurheilua yhä lähemmäs kuluttajaa ja tehdä tapahtumista entistä enemmän myös naisia kiinnostavia kokemuksia.

Urheilukortin perustama ryhmä on todella nimekäs, sillä siihen kuuluvat nykyisistä huipuista kor- keushyppääjä Ella Junnila ja entisistä huipuista Tuula Puputti, Tuuli Merikoski, Auli Korhonen, Salla Mäkelä, Kirsi Nummela, Hanna Arve-Talvitie, Minea Blomqvist-Kakko ja Ringa Ropo.

Naistoimikunta piti palaverin Suomen ja Kanadan välisen jääkiekkomaaottelun yhteydessä marraskuun alussa. Paikalla Hartwall Areenalla olivat kuvassa olevat Tuula Puputti, Ringa Ropo, Hanna Arve-Talvitie ja Salla Mäkelä.

-Pohdimme miksi naisia on tietyissä lajeissa katsomossa vähemmän kuin miehiä. Yritämme löytää siihen vastauksia ja sitä kautta pyrimme auttamaan Urheilukortissa mukana olevia järjestäjiä kehittämään tapahtumiaan, Ringa Ropo kertoi.

Toimikunta on tärkeällä asialla. Syksyn aikana se on selvittänyt, että urheilun katsominen sellaisenaan ei vetoa naisiin, vaan seuraksi pitää olla tunnelmaa ja yhdessäoloa. Ottelun pitää kohota tapahtumaksi, pelkkä tulos ei riitä naiskatsojille.

-Naisissa on paljon elämyksen etsijöitä ja heitä kiinnostavat paikalliset derbyt ja ”europelit” normaalien runkopelien sijaan. Naiset haluavat yhteistunnelmaa ja musiikkia tauoilla, Ringa Ropo selvittää.

Naiskatsojien vaatimat teemat eivät kosketa vain naisia, vaan ne kohottavat myös tapahtuman yleisilmettä. Urheilukilpailuista tai peleistä on tehtävä tapahtuma, jonne tullaan viihtymään, eikä vain seuraamaan urheilijoita.

-Ajanpuute pitää naiset poissa, usein perhe tulee ennen harrastusta, mutta toisaalta naiset päättävät perheen harrastuksista useimmin. Lasten hoito tapahtumissa madaltaa kynnystä lähteä, Ropo kirjaa muutamia vaatimuksia, joita naiskatsojat esittävät.

Urheilukortin kautta katsojille pyritään tarjoamaan mahdollisuus tutustua moneen eri lajiin. Naisten suosiossa ovat nykyään taitoluistelu, ratsastus, tanssiurheilu ja tennis. Kesäisin myös yleisurheilu ja pesäpallo vetävät naiskatsojia.

-Pyrimme tuomaan lajikirjoon myös mukaan muita lajeja. Naisten koripalloa ja lentopalloa on seuraamassa naisten lisäksi myös paljon miehiä. Autamme mielellämme tapahtumien järjestäjiä luomaan kisatapahtumiin uusia aluevaltauksia, jotta katsomoon saadaan lisää väkeä.

-Urheilussa katsojan rooli on tärkeä, sillä täysi katsomo luo tapahtumaan aivan erilaisen tunnelman kuin tyhjät penkit. Ja hyvä tunnelma näkyy myös urheilijoiden suorituksissa.

-Tärkeä asia saamassamme palautteessa on se, että naiset eivät halua tulla tapahtumaan yksin, vaan aina jonkun muun kanssa. Tämä on hyvä tieto järjestäjille, naiskatsojille suunnattu markkinointi kantaa aina hedelmää, Ropo muistuttaa.

Urheilukortissa on mukana useita seuroja naisten koripallon, lentopallon ja salibandyn pääsarjoista. Tietoa otteluista löydät suoraan Urheilukortin jatkuvasti päivittyvästä tapahtumakalenterista: https://www.urheilukortti.fi/tapahtumakalenteri/