Urheilukortin toiminta lakkaa toukokuussa

Suomen Urheilukortti Oy:n hallitus on päättänyt lopettaa Urheilukortin toiminnan 31.5.2023 mennessä. Siihen asti Urheilukortti toimii ja kumppaniseuroille hoidetaan pääsylippu- ja kotiseuratilitykset sovitusti. Urheilutapahtumille kehitetty yhteislippukonsepti ei yltänyt yhtiön hallituksen asettamiin myyntitavoitteisiin huolimatta useista valtakunnallisestikin näkyvistä viestintäkampanjoista ja muista tukitoimenpiteistä. 

– Olemme tähän mennessä myyneet ja välittäneet lähes 2.000 Urheilukorttia, joissa on n. 7000-8000 pääsylippua ja tapahtumaa. Vaikka määrä on vielä kaukana tavoitteistamme, on Urheilukortti jo tuonut pientä lisätuottoa pääosalle mukana olleista n. 130:stä seurasta ja tapahtumajärjestäjästä, Suomen Urheilukortti oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Vanni kertoo.

Lokakuussa 2021 lanseerattu Urheilukortti kärsi heti alkuvaiheessa urheilutapahtumiin rajusti iskeneistä koronarajoituksista sekä vielä koronapandemian hellittäessä helmikuussa 2022 käynnistyneestä Ukrainan sodasta, jolla oli kuluttajiin taloudellista epävarmuutta luova vaikutus. Tämä vaikutti lamaannuttavasti koko tapahtuma-alaan ja erityisesti Urheilukortin kaltaiseen uuteen toimijaan.

Urheilukorttiin kehitystyönä kehitetty applikaatio on kansainvälisestikin ainutlaatuinen tuoteratkaisu. Se saatiin toimimaan mobiilissa lähes ongelmitta, ja sai pääosin erinomaiset asiakaspalautteet. Muutamat esiin tulleet haasteet saatiin ratkaistua nopeasti melko pienillä muutoksilla.

Jotta Urheilukortilla olisi voinut olla isompi rooli urheilun varainhankinnassa, olisi yhteistyö kumppaniseurojemme kanssa edellyttänyt huomattavasti aktiivisempaa roolia ja sitoutumista paikallistason markkinointiviestintään kehitettyjä materiaaleja hyödyntäen. Monet seurat pitivät Urheilukorttia merkittävänä uudistuksena yleisön kiinnostuksen lisäämiseksi.

SUOMEN URHEILUKORTTI Oy:n hallituksen puolesta

Mikko Vanni                                                       
hallituksen puheenjohtaja   
Ari Koskinen hallituksen jäsen
Perttu Rytsölä hallituksen jäsen