Tietoa Urheilukortista

Konsepti

Urheilukortti -konsepti on samankaltainen kuin Museokortillakin. Urheilukortti on vain mobiilissa. Urheilukortilla pääset seuraamaan eri lajien Urheilutapahtumia. Kaikki Urheilukorttiin liittyvät tapahtumat löydät Urheilukortin mobiilisovelluksesta, jonka pääset lataamaan sovelluskaupoista veloituksetta. Maksat vain Urheilukortin pääsylippupaketeista (69 euroa / 5 tapahtumaa tai 29 euroa / 2 tapahtumaa). Mobiilisovelluksen tapahtumatiedot löydät paikkakunnittain, lajeittain ja ajankohdan mukaan. Se kertoo sekä maksullisista että maksuttomista Urheilukortti-kumppanien tapahtumista. Maksuttomiin tapahtumiin et tarvitse pääsylippua. Voit milloin vain ladata uuden viiden tapahtuman lippupaketin Urheilukortillesi 69 euron hintaan tai kahden tapahtuman lippupaketin 29 euron hintaan. 

Tietoa Urheilukortista

Hankkimalla Urheilukortin tuet valitsemaasi Urheilukortti -yhteistyöhön osallistuvaa urheiluseuraa, lajia, Olympia- tai Paralympiarahastoa tai muuta urheilukumppania. Saat itse valita tuettavan kohteen kun lunastat lataamasi sovellukseen 69 euron hintaisen Urheilukortin ja siihen sisältyvän lippupaketin. Jos saat tai hankit Urheilukortti-koodin esimerkiksi seuralta tai yritykseltä, ne ovat määritelleet tukikohteen puolestasi. Lipunmyyntiyritysten välittämiin Urheilukortteihin ei kuulu tuki-osuutta. Kotiseuraprovisioon kohdennetaan 1.1.2022 alkaen 10% Urheilukortin hankintahinnasta. Jos maksat Urheilukortin työsuhde-edulla (E-passi/Eazybreak, Smartum tai Edenred), kohdistettava tuki on 6%:a. 

Lisäksi Urheilukortti palauttaa tapahtuman järjestävälle seuralle tai lajiliitolle 50% pääsylipun hinnasta. Kaikkiaan noin 60-75% Urheilukortin liikevaihdosta kohdentuu Urheilukortti -yhteistyöhön osallistuville urheiluseuroille, lajiliitoille, Urheilun ja liikunnan aluejärjestöille, Olympiarahastoon ja Paralympiarahastoon.

Urheilukortilla voit viedä tapahtumaan myös ystäväsi, perheesi tai työkaverisi, jolloin kaikille voit hankkia pääsylipun tapahtumaan Urheilukortin lippupaketin kautta. Voit tarvittaessa ladata lisää pääsylippuja Urheilukorttiisi. Seurueen vieminen tapahtumaan edellyttää Urheilukortin maksamista muulla kuin työsuhde-edulla, joka on henkilökohtainen etu. 

Urheilukortti -yhteistyöhön osallistuvat lajiliitot ja urheiluseurat määrittelevät, mihin tapahtumiin ja otteluihin ja katsomokategorioihin Urheilukortilla pääsee, ja kuinka paljon pääsylippuja Urheilukortti-asiakkaille on varattu kuhunkin tapahtumaan. Urheilukortin piiriin kuuluvat tapahtumat tulevat näkyviin Urheilukortin mobiilisovellukseen, josta löytyy myös tietoja Urheilukortti -yhteistyökumppanien mahdollisista ilmaistapahtumista, joihin meneminen ei edellytä pääsylippua. Urheilukortilla saat etuja henkilökohtaiseen liikuntaan ja liikuntapalveluihin sekä valtakunnallisiin ja alueellisiin tuotteisiin ja palveluihin. Urheilukortin haltijat osallistuvat myös kuukausiarvontoihin. Urheilukortti on 1.1.2022 alkaen voimassa 12 kk ostopäivästä.

Urheilukortti -idean on kehittänyt Life Style Invest Oy (Mikko Vanni) ja kehitystyöhön ovat merkittävällä tavalla osallistuneet myös Juelot Oy (Risto Salminen), PJ Team Oy (Jukka-Pekka Vuorinen) sekä Tmi Urheilupalvelu Urhos (Petri Harsunen). Urheilukortti -yhteistyöhön osallistuvat lisäksi liikunnan aluejärjestöt Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Kainuun Liikunta ry, Keski-Pohjanmaan Liikunta ry, Keski-Suomen Liikunta ry ja Kymenlaakson Liikunta ry. Urheilukortin pääomasijoittajia ovat Fressi Fysioline Oy, Lynx Rave Invest Oy (Juha Salminen), Tero Inkala ja Mikko Vanni joiden investointi yhdessä perustajajäsenten kanssa mahdollistavat Urheilukortin toteutuksen.

Urheilukorttiin on liittynyt maaliskuun loppuun 2022 n. 120 kumppania. Tavoitteena on saada Urheilukorttiin merkittävä määrä seura- ja lajiliiitto ja muita urheilukumppaneita vuoden 2022 aikana. Tulemme kertomaan vuoden 2022 aikana Urheilukortti -yhteistyöhön osallistuvat lajiliitot, seurat ja tapahtumat. Urheilukortti on lanseerattu lokakuussa ja ollut käytössä 1.10.2021 alkaen.

Suomen Urheilukortti Oy pidättää oikeuden konseptissa mahdollisesti toteutettaviin muutoksiin.