Tietoa Urheilukortista

Konsepti

Urheilukortti -konsepti on samankaltainen kuin Museokortillakin. Urheilukortti on vain mobiilissa. Urheilukortilla pääset seuraamaan eri lajien Urheilutapahtumia. Kaikki Urheilukorttiin liittyvät tapahtumat löydät Urheilukortin mobiilisovelluksesta, jonka pääset lataamaan veloituksetta. Maksat vain Urheilukortin pääsylippupaketeista (69 euroa / 5 tapahtumaa). Mobiilisovelluksen tapahtumatiedot löydät paikkakunnittain, lajeittain ja ajankohdan mukaan. Se kertoo sekä maksullisista että maksuttomista Urheilukortti-kumppanien tapahtumista. Maksuttomiin tapahtumiin et tarvitse pääsylippua. Voit milloin vain ladata uuden viiden tapahtuman lippupaketin Urheilukortillesi 69 euron hintaan. 

Tietoa Urheilukortista

Hankkimalla Urheilukortin tuet valitsemaasi Urheilukortti -yhteistyöhön osallistuvaa urheiluseuraa, lajia, Olympia- tai Paralympiarahastoa. Saat itse valita tuettavan kohteen kun käyt netissä hankkimassa Urheilukortin lippupaketteja. Jos saat tai hankit lippupaketit esimerkiksi seuralta tai yritykseltä, ne ovat määritelleet tukikohteen puolestasi. Lipunmyyntiyritysten välittämiin urheilukortteihin ei kuulu tuki-osuutta. Tukeen kohdennetaan 8% Urheilukortin pääsylippupakettien hinnasta. Jos maksat Urheilukortin työsuhde-etu maksuvälineellä (E-passi/Eazybreak, Smartum tai Edenred), kohdistettava tuki on 4%. 

Lisäksi Urheilukortti palauttaa tapahtuman järjestävälle seuralle tai lajiliitolle 50% pääsylipun hinnasta. Kaikkiaan noin 75% Urheilukortin liikevaihdosta kohdentuu Urheilukortti -yhteistyöhön osallistuville urheiluseuroille, lajiliitoille, Urheilun ja liikunnan aluejärjestöille, Olympiarahastoon ja Paralympiarahastoon.

Urheilukortilla voit viedä tapahtumaan myös ystäväsi, perheesi tai työkaverisi, jolloin kaikille voit hankkia pääsylipun tapahtumaan Urheilukortin lippupaketin kautta. Voit tarvittaessa ladata lisää pääsylippuja Urheilukorttiisi. Seurueen vieminen tapahtumaan edellyttää Urheilukortin maksamista muulla kuin työsuhde-etu maksuvälineellä, joka on henkilökohtainen etu. 

Urheilukortti -yhteistyöhön osallistuvat lajiliitot ja urheiluseurat määrittelevät, mihin tapahtumiin ja otteluihin ja katsomokategorioihin Urheilukortilla pääsee, ja kuinka paljon pääsylippuja Urheilukortti-asiakkaille on varattu kuhunkin tapahtumaan. Urheilukortin piiriin kuuluvat tapahtumat tulevat näkyviin Urheilukortin mobiilisovellukseen, josta löytyy myös tietoja Urheilukortti -yhteistyökumppanien mahdollisista ilmaistapahtumista, joihin meneminen ei edellytä pääsylippua. Urheilukortilla saat etuja henkilökohtaiseen liikuntaan ja liikuntapalveluihin sekä valtakunnallisiin ja alueellisiin tuotteisiin ja palveluihin. Urheilukortin haltijat voivat osallistua myös arvontoihin. Urheilukortti on voimassa 18 kk ostopäivästä.

Urheilukortti -idean on kehittänyt Life Style Invest Oy (Mikko Vanni) ja kehitystyöhön ovat merkittävällä tavalla osallistuneet myös Juelot Oy (Risto Salminen), Smash Mill Oy ja PJ Team Oy (Jukka-Pekka Vuorinen) sekä Urheilukortti -yhteistyöhön osallistuvat aluejärjestöt (Petri Harsunen), joita ovat Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Kainuun Liikunta ry, Keski-Suomen Liikunta ry, Keski-Pohjanmaan Liikunta ry, Kainuun Liikunta ry ja Kymenlaakson Liikunta ry. Urheilukortin pääomasijoittajia ovat Lynx Rave Invest Oy (Juha Salminen) ja Tero Inkala, joiden investointi yhdessä perustajajäsenten kanssa mahdollistaa Urheilukortin toteutuksen.

Tavoitteena on, että Urheilukortissa olisi vuoden 2021 loppuun mennessä jo 30.000 käyttäjää ja vuoden 2024 loppuun mennessä 180.000 käyttäjää. Tulemme kertomaan kesän 2021 aikana Urheilukortti -yhteistyöhön osallistuvat lajiliitot, seurat ja tapahtumat. Urheilukortti on käytössä 1.10.2021 alkaen.

Suomen Urheilukortti Oy pidättää oikeuden konseptissa mahdollisesti toteutettaviin muutoksiin.