Information om Idrottskortet

Koncept

Idrottskortet har ett liknande koncept som Museikortet. Idrottskortet finns bara i mobilen. Idrottskortet ger dig tillträde till olika typer av idrottsevenemang. I Idrottskortet-appen, som du kan ladda ner avgiftsfritt, hittar du alla evenemangen som erbjuds med Idrottskortet. Du betalar bara för Idrottskortets biljettpaket (69 euro/5 evenemang). I mobilappen kan du sortera evenemangen enligt ort, gren och tidpunkt. Du hittar både avgiftsbelagda och avgiftsfria evenemang som ordnas av Idrottskortets samarbetspartner. Inträdesbiljett behövs inte till avgiftsfria evenemang. Du kan när som helst ladda ner ett nytt biljettpaket med fem evenemang på ditt Idrottskort för ett pris på 69 euro.

Information om Idrottskortet:

Genom att skaffa Idrottskortet stödjer du den förening, gren, Olympiska fond eller Paralympiska fond som deltar i Idrottskortsamarbetet. Du väljer själv vem du stödjer när du köper Idrottskortets biljettpaket på nätet. Om du får eller skaffar biljettpaketet via t.ex. en idrottsförening eller ett företag har de redan valt understödsmålet. De Idrottskort som förmedlas via ett biljettförsäljningsbolag omfattar ingen stödandel. Av priset på biljettpaketen anvisas 8 procent till stöd. Om du betalar Idrottskortet med en anställningsförmån (ePassi/Eazybreak, Smartum eller Edenred) anvisas 4 procent av biljettpriset till stöd.

Idrottskortet betalar också tillbaka 50 procent av biljettpriset till föreningen eller idrottsföreningen som ordnar evenemanget. Totalt fördelas cirka 75 procent av Idrottskortets omsättning till de idrottsföreningar, idrottsförbund och regionala idrotts- och motionsorganisationer samt den Olympiska fond och Paralympiska fond som deltar i samarbetet med Idrottskortet.

Med Idrottskortet kan du också ta med dig vänner, din familj eller medarbetare till ett evenemang. Då köper du biljetterna till evenemanget via Idrottskortets biljettpaket. Vid behov kan du ladda ner fler biljetter till ditt Idrottskort. För att du ska kunna bjuda ett sällskap till ett evenemang bör du betala Idrottskortet med något annat betalningsmedel än en anställningsförmån eftersom den är en personlig förmån.

De idrottsförbund och idrottsföreningar som deltar i Idrottskortsamarbetet avgör vilka evenemang, matcher och åskådarkategorier som ingår i Idrottskortet och hur många inträdesbiljetter reserveras för Idrottskortets kunder för varje evenemang. Evenemang som omfattas av Idrottskortet kommer att synas i Idrottskortets mobilapp. Via appen får du också information om eventuella evenemang som är avgiftsfria och kräver ingen inträdesbiljett. Idrottskortet erbjuder förmåner för individuell träning och motionstjänster samt riksomfattande och regionala produkter och tjänster. Den som har ett Idrottskort deltar i en månatlig utlottning. Idrottskortet är i kraft i 12 månader efter inköpsdagen från och med 1.1.2022.

Idén till Idrottskortet har utvecklats av Life Style Invest Oy (Mikko Vanni), även Juelot Oy (Risto Salminen), PJ Team Oy (Jukka-Pekka Vuorinen) samt Tmi Urheilupalvelu Urhos (Petri Harsunen) har deltagit i utvecklingsarbetet på ett betydande sätt.  I Idrottskortsamarbetet deltar också de regionala idrottsorganisationerna Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Kainuun Liikunta ry, Keski-Pohjanmaan Liikunta ry, Keski-Suomen Liikunta ry, och Kymenlaakson Liikunta ry. Privatkapitalbolag som investerat i Idrottskortet är Lynx Rave Invest Oy (Juha Salminen), Tero Inkala och Mikko Vanni, och deras investering tillsammans med de grundande medlemmarna möjliggör förverkligandet av Idrottskortet.

Före utgången av 2021 hade redan över hundra samarbetspartner anslutit sig till Idrottskortet. Målet är att ett stort antal föreningar och idrottsförbund samt andra idrottspartner ansluter sig till Idrottskortet under 2022. Under 2022 kommer vi att ge ut information om de idrottsförbund, föreningar och evenemang som deltar i Idrottskortsamarbetet. Idrottskortet lanserades i oktober 2021 och har varit i bruk från och med 1.10.2021.

Suomen Urheilukortti Oy förbehåller sig rätten att genomföra eventuella ändringar i konceptet. Urheilukortti Oy förbehåller sig rätten att göra ändringar i konceptet.