Idrottkortets applikation kan nu laddas ner, stödjer idrottens ekonomi

Bild: HPK

Nu kan Idrottskortets mobilapplikation laddas ber utan avgift i mobiltelefonen. Via Idrottskortets mobilapplikation kan vem som helst stödja den idrottsförening, gren, Olympiafond eller Paralympiska fond som de själva valt genom att köpa Idrottskortet som kostar 69 euro och innehåller 5 evenemang.  Idrottskortet kan också köpas med en personalförmån. 

I mobilapplikationen finns Finlands mest omfattande kalender över idrottsevenemang. Innehållet i kalendern kan sökas enligt gren, ort och tidpunkt. Det erbjuds också motions- och idrottstjänster vars utbud kommer att öka under resten av året liksom utbudet av idrottsevenemang. 

– Idrottskortets användare ser de föreningars evenemang i kalender vilkas evenemang ordnas under oktober-november. Det har inte funnits en motsvarande idrottskalender som har länkar till olika biljettförsäljningspartner och omfattar olika typer av grenar, betonar Suomen Urheilukortti Oy:s styrelseordförande Mikko Vanni.

Idrottskortet har snabbt fått med sig landets mest betydande idrottsföreningar och idrottsförbund samt andra idrottsaktörer. I samarbetet deltar redan 70 föreningar och sammanslutningar från olika håll i Finland. En av föreningarna är hockeylaget Jokerit som spelar i ishockeyligan KHL.

– Vi ville vara med när Idrottskortet lanseras. Kortet bidrar förhoppningsvis till att föreningen får fler åskådare genom sporadiska besökare och genom personer som i allmänhet är intresserade av idrott. Idrottskortet gör det möjligt att bekanta sig med en gren med låg tröskel, hävdar marknadsföringdirektör för Jokerit Teppo Lounema.

Hockeylaget HPK från Tavastehus, som spelar i ligan, var en av de första ligaföreningarna som tog Idrottskortet i bruk. Andra ligaföreningar som utnyttjar Idrottskortet är Ilves, Tappara, Jukurit, Ässät och JYP.

– Hos oss kan Idrottskortet användas både för herr- och dammatcher. Jag tror att kortet utnyttjas inom många olika grenar i Tavastehus. Det kommer säkert att leda till att vi får vollybollpublik till våra matcher och de får i sin tur ishockeypublik till sina matcher, resonerar HPK:s verkställande direktör Antti Toivanen.

– I Tavastehus finns många föreningar som spelar i huvudserien och jag tror att tack vare Idrottskortet blir tröskeln att ta del av någon annan gren än den ”egna” grenen betydligt lägre. Och detta är, som jag har förstått det, ett av kortets syften, dvs. sänka tröskeln för att ta del av evenemang på plats.

I Idrottskortet ingår fem inträdesbiljetter till olika evenemang till ett specialpris. Det går också använda arbetsplatsens motions- och idrottssedlar som betalmedel. Man kan bekanta sig med evenemangskalendern i Idrottskortets mobilapplikation eller på webbplatsen https://www.urheilukortti.fi/.

– Idrottskortet kan under de närmaste åren ge föreningarna en extra pott på flera miljoner euro och locka tiotusentals nya fans till läktarna, betonar Suomen Urheilukortti Oy:s styrelseordförande Mikko Vanni.

– Idrottskortet är verksamhet som kan jämförs med museikortet, men Idrottskortet har en starkare businessmodell för föreningar, poängterar Jokerits Lounema.

Mobilapplikationen kan laddas ner utan avgift från Google Play-butiken eller från App Store. 

Idrottskortet med inträdesbiljetter kan köpas direkt via mobilapplikationen. 


Mer information:

Mikko Vanni, Suomen Urheilukortti Oy, styrelseordförande; tfn +358 40 042 2751

Petri Harsunen, Suomen Urheilukortti Oy, kontaktdirektörm tfn + 358 50 355 1455

Bild: HPK