Saarinen tähdittää Kooveen näytöstä

Pekingin olympialaisissa Suomen edustanut Jenni Saarinen tähdittää Kooveen 60-vuotis juhlanäytöstä Hakametsän hallissa. Tapahtumaan on varattu myös lippukiintiöt Urheilukortin käyttäjille.

– Kyseessä on seuramme juhlanäytös, jossa pyritään luomaan katsaus upeisiin vuosiimme ja tarjoamaan kaikille ryhmillemme mahdollisuus omaan esitykseen, kertoo Kooveen toimitusjohtaja Juuso Laamanen.

Tamperelainen Koovee on yksi Suomen suurimmista urheiluseuroista, sillä seuran urheiluperheeseen kuuluu peräti 13 eri lajia. Suuren yleisön silmissä seura tunnetaan ehkä parhaiten jääkiekosta, mutta taitoluistelu vetää myös hurjasti harrastajia.

– Seurassa on kaikkiaan noin 4200 jäsentä, taitoluistelun parissa heitä on noin 300. Me keskitymme yksinluisteluun, joten siihen nähden luku on varsin korkea.

Kooveen taitoluistelukoulut vetävät tamperelaisia nuoria niin, että jääpula on jokapäiväinen murhe.

– Vaikka saimme uuden upean monitoimiareenan, niin ei se jääpulaan helpotusta tuonut. Se tuntuu olevan ainainen ongelma.

Taitoluistelu vetää harjoitukseen erityisesti tyttöjä. Koovee on panostanut harjoitusten laatuun, sillä seurassa on palkkalistoilla useita valmentajia.

– Pystymme tarjoamaan kaikille tasoille laadukasta valmennusta. Meillä on pelkästään taitoluistelussa viisi palkattua valmentajaa, Laamanen painottaa.

– Taitoluistelu on lajina erittäin vaativa. Puhutaan tekniikasta, lajivoimasta ja taidoista, mutta myös taiteellisuudesta ja toimimisesta yhteen musiikin kanssa. Laji on siis nuorille erittäin kehittävä.

Kooveen eri taitoluisteluryhmät ovat hioneet näytökseen omia ohjelmiaan, joten voidaan syystäkin sanoa, että kyseessä on tämän kauden hienoin taitoluistelutapahtuma Tampereella.

– Jenni Saarinen on olympiakävijänä tietenkin näytöksen nimekkäin tähti, mutta on mielenkiintoista nähdä myös muiden luistelijoiden ohjelmia.

Laamanen kiittelee Saarista myös nuorten urheilijoiden innoittajana.

– Kun olemme päässeet eroon koronan rajoituksista, on Jennillä ollut välillä ollut avoimia harjoituksia, joita seuramme luistelijat ovat päässeet katsomaan.

Saarinenhan asuu nykyään Oberstdorfissa. Hän harjoittelee samassa hallissa, josta Susanna Rahkamo ja Petri Kokko nousivat aikanaan jäätanssin Euroopan mestareiksi.

Kooveen juhlanäytös pidetään Hakametsän hallissa perjantai-iltana 8. huhtikuuta.