PNG kerää taas maailman huiput Turkuun

Perinteinen Paavo Nurmi Games kerää taas kesäkuun 14. päivänä maailman yleisurheilun huiput Turkuun. Nyt yleisöllä on mahdollisuus päästä seuraamaan kisoja myös Urheilukortin kautta.

– Haluamme olla mukana levittämässä huippu-urheilun sanomaa myös sellaisille katsojille, jotka eivät välttämättä ole lähteneet aikaisemmin katsomaan kisoja paikan päälle, kertoo PNG:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

 – Katsomossa kisat näyttävät kuitenkin vielä astetta paremmalta kuin TV:stä, eikä sitä tunnelmaa pääse aistimaan missään muualla kuin Paavo Nurmen stadionilla.

PNG järjestetään tänä vuonna taas yhtenä päivänä. Kansainvälinen kilpailukalenteri on ennen MM-kisoja täynnä, mutta PNG on vakiinnuttanut siinä paikkansa alkukesän huipputapahtumana.

– Sen voin jo luvata, että kaikkien lajien kotimaiset huiput ovat mukana Turussa, Salonen kertoo.

– PNG-kisat ovat kansainvälisen ranking-systeemin kovatasoisimmat kilpailut Suomessa, sen vuoksi kaikki haluavat tulla tänne.

Ranking-pisteet ovat erittäin tärkeitä, sillä käytännössä noin 70 prosenttia arvokisojen urheilijoista pääsee kisoihin ranking-pisteiden perusteella. Turussa niitä on jaossa Timanttiliigan kisojen jälkeen seuraavaksi eniten.

– Perinteisesti meillä on mukana myös todella kovia kansainvälisiä huippunimiä. Ryhdymme julkistamaan heidän nimiään toukokuun alusta lähtien.

Salonen paljastaa jo tässä vaiheessa, että naisten pikaa-aidoissa ovat varmasti mukana kaikki Suomen huippunimet, samoin miesten keihäässä ja naisten moukarinheitossa.

– Olemme tietenkin rakentaneet ohjelmaa niin, että se palvelee suomalaisia urheilijoita. Nyt heidän ei tarvitse lähteä ulkomaille hakemaan kovia vastustajia, vaan he saavat kansainvälisiä haasteita Turussa.

Paavo Nurmi Gameseihin voi ostaa pääsylippuja Urheilukortin kautta. Järjestäjät ovat varanneet kaikkiin kategorioihin tietyn kiintiön.

Tämän vuoden PNG-kisat ovat viimeiset Continental-sarjan Kultaisen liigan kisat ennen Oregonin MM-kisoja. Kilpailusarja alkaa huhtikuun 9. päivänä Bermudalta. Kilpailusarjaan kelpuutettiin kaikkiaan 12 osakilpailua.

– Olemme todella kovassa seurassa, siitä huolimatta PNG-kisat ovat sarjan huipputasoa, Salonen huomattaa.

Kultaisen liigan osakilpailut näkyvät kaikkiaan 140 eri maassa, joten Turku saa kesäkuun 14. päivänä maailmanlaajuista huomiota ja kisojen katsojamäärät kohoavat kymmeniin miljooniin.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä hakee Turusta hyvää tulosta ruuhkaisaan arvokisakesän.