#parasfani -kampanja

Paras fani –kampanja luo urheilukulttuuria

Suomen Urheilukortti ja maakuntagaalat ovat käynnistämässä uutta, #parasfani kampanjaa, jossa kukin aluegaala nostaa esiin myös urheilun fanikulttuuria.

– Paras Fani on Urheilukortin ja mukana olevien alue gaalojen ideoima kampanja, jossa nostetaan esille myös katsomon puolella olevia kannattajia, kertoo Suomen Urheilukortti oy:n yhteysjohtaja Petri Harsunen.

– Haluamme nostaa esiin myös sen, että urheilu ei olisi sitä mitä se parhaimmillaan pystyy tarjoamaan, ilman kannattajia.

Urheilukortin ja eri aluegaalojen esiin nostama asia on hyvin konkreettinen. Jokainen urheilua seuraava näkee, aistii ja tuntee kannattajien voiman urheilutapahtumissa. Se on valtava, se on se jokaisen joukkueen tai yksilön kaipaama lisävoima, jonka avulla haetaan menestystä.

– Näin korona-aikana ihmiset ovat saaneet käsityksen siitä, millainen voiman yleisö ja fanit tapahtumaan tuovat. Kun on jouduttu kilpailemaan olympialaisia myöten tyhjille katsomoille, on itse tapahtumasta jäänyt puuttumaan paljon. Se on tunne, Harsunen pohtii.

– Kannustajia ja faneja on pidetty itsestään selvyytenä, mutta niinhän asia ei ole. Nyt me haluamme nostaa Paras Fani- kampanjan myötä arvostusta katsojia kohtaan.

Paras Fani -kampanjaan osallistutaan kevään aikana Urheilukortin Instagram ja Facebook -sivuilla. Sivuilta löydät tarkemman osallistumisohjeen. Joka kuukausi arvotaan osallistujien kesken Urheilukortteja sekä alueiden lahjoittamia Inbody-kehonkoostumusmittauksia palautteineen.  

Suomessa tunnetuimpia fani-ryhmiä on jalkapallomaajoukkueen Pohjoiskaarre-ryhmä, joka seuraa maajoukkuetta vaikka Moldovaan, jos tarve vaatii.

Jääkiekon Liigassa jokaisella joukkueella on oma, vanha fanijoukkonsa. Yksi legendaarisimmista on HPK:n seisomakatsomo, myös Vimpelin ”terassikatsomo” on niittänyt mainetta vuosien varrella.

– Parhaimmillaan fanitoiminta saa koko katsomon mukaansa ja syttymään peliin. Tällaista on nähty mm. pesäpalloilun mitaliotteluissa.

Viime syksyn pesäpallon SM-finaalissa Manse PP sai tamperelaiset innostumaan pesäpallosta ja juuri kotikatsomon rajun kannustuksen ansiosta joukkue selvitti tiensä erittäin vaikeiden vaiheiden kautta aina SM-kultaan. Ensi kesänä Mansessa pelataankin aivan uudella stadionilla myös kaikki runkosarjan ottelut.

– Paras Fani -kampanja toteutetaan  yhteistyössä aluegaalojen kanssa helmikuun alusta alkaen. Ensimmäiset gaalat järjestetään maaliskuun alussa Hämeessä ja Keski-Suomessa, sen jälkeen gaalajuhlia pidetään huhtikuussa ainakin Kouvolassa, Kokkolassa ja kuun lopulla Kajaanissa, Harsunen paljastaa.

– Toivottavasti koronarajoitukset ehtivät poistua siihen mennessä, sillä nämä gaalat pitäisi ehdottomasti järjestää live-yleisön edessä. Ne luovat uudenlaista urheilukulttuuria Suomeen.

Osallistu #parasfani -kampanjaan alla olevasta lomakkeesta ja tilaat samalla kuukausittain ilmestyvän Urheilukortin uutiskirjeen.

Palkintoarvontojen ajankohdat ovat viikoilla 9, 14 ja 18

Arvontapalkintojen voittajat ilmoitetaan nettisivuilla sekä sähköpostilla voittajan antamaan sähköpostiin.