Näin Urheilukortti toimii

Urheilukortti tulee käyttöön lokakuun 1. päivänä. Lataa maksuton mobiilisovellus!
Mistä on oikein kyse?

Urheilukortti on museokortin tapainen ”pääsylippu” urheilutapahtumiin. Urheilukortin mobiilisovelluksen voi ladata älypuhelimeen ja sen jälkeen siihen voi ostaa 69 euron hintaan viiden lipun pääsylippupaketteja mukana olevien urheiluseurojen tapahtumiin. Urheilukortilla voi viedä myös seurueen tapahtu- miin paitsi jos henkilö lunastaa urheilukortin työnantajan tarjoamalla työsuhde- edulla Epassin, Eazybreakin, Edenredin tai Smartumin verkkopalvelussa. Tällöin Urheilukortti on vain henkilökohtaisessa käytössä.

Kortin haltija voi käyttää pääsylippuja Urheilukortti-kalenterissa oleviin urheilu- tapahtumiin ympäri Suomea. Tällä hetkellä mukana on jo yli 60:tä urheilu- seuraa, lajiliittoa ja yhteistyökumppania.

Urheilukortti mobiilisovelluksessa on myös urheilutapahtuma-kalenteri. Siihen on koottu kaikkien mukana olevien seurojen ja liittojen tapahtumat, joihin voi suoraan sovelluksesta lunastaa pääsylippuja Urheilukortilla. Urheilukortilla hankitut pääsyliput ovat halvempia kuin ovelta ostetut liput.

Mukana olevat seurat, lajiliitot ja yhteistyökumppanit järjestävät myös ilmais- tapahtumia. Saat niistä tietoa mobiilisovelluksen kautta. Jatkossa Urheilu- kortilla pääsee tapahtumien lisäksi osallistumaan urheiluseurojen tarjoamiin liikuntapalveluihin.

Hippos tuo uuden tuotteen Urheilukortin käyttäjille

Suomen hevosurheilun erikoisjärjestö Hippos tuo Urheilukortin käyttäjille täysin uuden tuotteen.

– Me lanseeraamme viikoittaisen raviurheilun huipputapahtuman, lauantaisin järjestettävät Kavioliiga-ravit. Niistä tulee raviurheilun huipputapahtuma, jonne saadaan mukaan aina maan parhaat ravurit, Hippoksen markkinointi- ja kehitys- päällikkö Tomi Himanka paljastaa.

– Haluamme tarjota yleisölle ainakin kerran viikossa tapahtuman, jossa kilpailevat kaikki maan parhaat ohjastajat ja hevoset. Tuohon tapahtumaan satsaamme myös Urheilukortin puolella.

Hippoksen tuleva panostus näkyy siinä, että lauantain kavioliigan raveissa on kovimmat rahapalkinnot ja sen vuoksi se houkuttelee paikalle myös maan parhaat kuskit ja hevoset.

– Uskon, että Urheilukortin avulla saamme raveihin paikanpäälle sellaisiakin katsojia, joita ei normaalisti käy raveissa. Lauantai on hyvä päivä lähteä katso- maan huippuhevosia vaikka koko perheen voimin ja haluamme tarjota ihmisille parhaan mahdollisen kokemuksen paikanpäällä, Himanka painottaa.

Urheilukorttia voi käyttää myös muissa ravitapahtumissa ympäri Suomea. Hevosurheilun tapahtumat löydät Urheilukortin tapahtumakalenterista.

Kokkolan Hermes haluaa taas mukaan finaaliin

Viime kevään jääkiekon Mestiksen yllätysfinalisti Kokkolan Hermes lähtee luottavaisena tulevaan kauteen. Vaikka Mestiksestä ei voi nousta Liigaan, ovat joukkueen tavoitteet silti selkeät.

– Paras palkinto meille on se, jos pelaajiamme palkataan kauden päättyessä liigaseuroihin. Viime kauden päätteeksi meiltä lähti liigaan 4-5 pelaajaa, Hermeksen toiminnanjohtaja Juuso Riksman myhäilee.

– Tietysti haluamme taas mukaan finaaliin, oli se viime kauden päätös niin upea juttu, myönsi Riksman. Joukkue hävisi finaalissa värikkäiden vaiheiden jälkeen Imatran Ketterälle voitoin 2-3.

Juuso Riksmanilla on hienon uransa yhtenä kruununa vuoden 2011 SM-kulta HIFK:n riveissä. Hän tietää siis liigan vaatimukset ja rakentaakin Hermeksen organisaatiota valmiiksi tulevaisuutta varten.

– Laitamme organisaation kuntoon sitä hetkeä varten, kun nousu liigaan on mahdollinen. Meillä on nyt kasassa jälleen huippujoukkue ja kun valmennus on sama kuin viime vuonna, uskon menestykseen.

– Urheilukortin kautta toivomme saavamme halliin sellaisia katsojia, jotka eivät yleensä käy jääkiekko-otteluissa. Meidän tapahtumat ovat kokonaisvaltaisia ja tarjoavat kaikille varmasti unohtumattomia elämyksiä.

Kokkolan seudulta löytyy useampikin Urheilukortti-yhteistyössä mukana oleva seura. Hermeksen otteluiden lisäksi lippuja voi ostaa lentopalloliigassa pelaavan Kokkolan Tiikerien sekä Futsal-Liigaa pelaavan ylivieskalaisen Vieska Futsal -seuran kotiotteluihin. Mukana ovat myös monilajiseurat Kokkolan Veikot ja Kannuksen Ura, salibandyseura Nibacos sekä lähistöllä olevat Kalajoki Golf ja hiihdon erikoisseura Pohti SkiTeam.

LP-Vampula kasvattaa nuoria maajoukkuepelaajia

Lentopallon ykkössarjassa pelaava LP-Vampula kasvattaa nuoria naispelaajia maa- joukkueeseen ja seuran pääsarjajoukkueeseen hurjalla tahdilla. Viime talven joukkueesta viisi pelaajaa murtautui täksi kaudeksi liigaan ja kolme pelaajaa maajoukkueeseen.

– Meidän pelaajat ovat keskimäärin 16-17 vuotiaita todellisia lupauksia. Ykkössarjassa he saavat vastuuta ja pelinäkemystä, sen myötä he ovat muutamassa vuodessa valmiita ottamaan seuraa- van askeleen liigatasolla, joukkueen valmentaja Janne Räsänen painottaa.

– Nuorten pelaajien on turha lähteä liian aikaisin liigassa pelaaviin joukkueisiin. Ei siellä puolapuilla seisoessa kehity, Räsänen viittaa vaihtopelaajan rooliin.

LP-Vampulan toiminta muistuttaa paljon tyttöjen maajoukkueen toimintaa Kuortaneen lentopal- loakatemiassa, sillä erolla, että Vampulan tytöt asuvat kotioloissa.

– Meidän toiminta on hyvin ammattimaista ja urheilun ohella painotamme opiskelua. Pelaajien pitää pystyä kantamaan vastuuta niin pelikentällä kuin sen ulkopuolella.

Viime talvena LP-Vampula lähetti kotiottelunsa verkon kautta, tulevalla kaudella panostetaan ottelutapahtumiin ja siihen, että yleisö löytäisi peleihin. Siinä Urheilukortti on yksi tärkeä tekijä.

– Olemme rakentaneet kotiotteluistamme tapahtuma kokonaisuuksia. Pelaamme puolet kotiot- teluistamme niin, että ensin on meidän ykkössarjan peli ja heti perään Mestaruusliigan ottelu. Uskon, että saamme näin paikalle enemmän väkeä ja pystymme hyödyntämään lentopallobuu- mia, Räsänen kertoo.

Naisten lentopallojoukkueista Urheilukortissa ovat jo mukana LP-Vampula Huittisista, Hämeen- linnan Lentopallokerho, Liigaploki Pihtiputaalta, JymyLentis Nurmosta ja LP Viesti Salosta.

Olli Jokisen Jukurit haluaa menestyä ja kasvattaa huippuja

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Mikkelin Jukurit satsasi viime kauden päätteeksi näyttävästi joukkueen valmennuspuoleen. Jukurit palkkasi entisen NHL-tähden Olli Jokisen päävalmentajakseen. Jokinen oli ennen pestiä valmentanut Floridassa nuoria kiekkohuippuja.

– Haluan kehittää Jukureissa nuoria pelaajia seuraavalle tasolle. Heidän tavoitteensa pitää olla jossain muualla kuin Liigassa ja Suomessa, Jokinen painottaa.

– Olemme tehneet Ollin kanssa kolmen vuoden projektin, mutta haluamme toki voittaa myös ensimmäisenä vuotena. Jukurit ei ole vielä koskaan ollut mukana pudotuspeleissä, se on meille selkeä tavoite tälle vuodelle, paaluttaa Jukurien joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen.

Jukurit on Liigassa haastajajoukkue, mutta kuten viime vuosi ja Rauman Lukko näyttivät, siitäkin asemasta voi nousta vaikka kuinka pitkälle.

– Pelaajat ovat ottaneet tämän ensimmäisen menestystavoitteen vakavasti. Harjoituksissa on tekemisen meininki, kaikki ymmärtävät, että tällä tasolla ei pelkkä osallistuminen riitä.

Jukurien liigajoukkue on sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. JYP:issä viime vuodet kiekkoil- lut Jarkko Immonen tuo joukkueeseen kokemusta ja näkemystä. Immonen on voittanut urallaan SM-kultaa ja KHL:n mestaruuden, pelannut NHL:ssä ja kahminut Leijonissa maailmanmestaruu- den ja kaksi olympiamitalia.

– On hienoa, että Jarkko liittyi riveihimme. Hän tuo sitä kokemusta, josta nuoret voivat ammentaa oppeja omaan pelaamiseensa, Olli Jokinen kehuu. Jokinen itse pelasi uransa aikana kymmenessä eri NHL-joukkueessa.

– Kun koronarajoitukset vihdoin poistuvat, niin toivottavasti väki löytää taas tiensä katsomoihin, sillä jääkiekko on parasta paikan päällä. Uskon, että Urheilukortilla on tärkeä rooli tässä tilantees- sa, Hakkarainen painottaa.

Liigasta Urheilukortissa ovat mukana jo Jukurit, HPK, Ilves, JYP, Ässät ja Tappara. KHL:stä mukana on Jokerit ja Mestiksestä Koovee Hermeksen ohella.

Haastattelut Jari Porttila