Kuluttajan ohjeet – Customer guidance

URHEILUKORTTI – OHJEET JA SÄÄNNÖT URHEILUKORTIN HALTIJALLE

Urheilukortista on nyt julkaistu toinen versio. Urheilukortin kehitystyötä jatketaan koko ajan ja siihen tulee uusia ominaisuuksia säännöllisesti. Mikäli löydätte käyttövirheitä tai kehitysideoita niin laittakaa viestiä osoitteeseen

Kuluttajat: kuluttajapalvelu@urheilukortti.fi

Vinkkejä Urheilukorttisovelluksen käyttöön mobiilissa:

  • Sovellus tulee sisältämään aluksi satoja ja myöhemmin tuhansia tapahtumia. Jos aplikaatio ns. kaatuu, niin sulkekaa se ja avatkaa uudestaan
  • Jos haette tapahtumia eri hakukriteereillä, niin muistakaa aina nollata edellinen hakukriteeri, niin se ei vaikuta uuteen hakuun
  • Jos painat hakukriteeriä esim. jotain urheilulajia, niin sen jälkeen on aina painettava Vahvista-painiketta. Ja taas lopuksi uudelleen Kaikki-painiketta + Vahvista, niin kaikki tapahtumat näkyvät
  • Sama koskee paikkakuntahakua
  • Päivämäärät on myös muistettava nollata, niin kaikki tapahtumat tulevat näkyviin
  • Vasemman yläkulman 3:n viivan takaa löytyy muuta tärkeää käyttäjätietoa
  • Kotisivu-painike tarkoittaa paluuta sovelluksen tapahtumanäyttöön
  • Jos tuntuu, että kaikki ei näy näytölläsi, niin tarkista näyttösi asetus esim. zoomauksen osalta
  • Jos rekisteröinnissä tai muussa operaatiossa pyydetty koodisähköposti ei sinua tavoita, niin tarkista myös roskapostisi

KYSYMYKSIÄ&VASTAUKSIA

1 MIKÄ ON URHEILUKORTTI?

Urheilukortti on katsomo- ja tapahtumakortti sekä etu- ja palvelukortti, jonka mobiilisovellus toimii myös kaikkien Suomen merkittävimpien urheilutapahtumien etsintäapplikaationa. Urheilukortti-sovellus/applikaatio (jäljempänä sovellus) ladataan ilmaiseksi Google Play tai App Storen -sovelluskaupasta. Sovellus kertoo kuluttajalle tarvittavat tiedot kaikista niistä tapahtumista ja palveluista, jotka kuuluvat Urheilukortin piiriin. Sovelluksen lataaminen ja kalenteritietojen hakeminen on maksutonta. Maksullisiin tapahtumiin sisäänpääsy ja palveluiden käyttö edellyttävät Urheilukortin rekisteröintiä ja ostamista. Silloin kuluttajasta tulee Urheilukortin haltija, joka on oikeutettu Urheilukortin lippupaketteihin, palveluihin ja etuihin. Urheilukortti on maksullinen. Urheilukortti on saatavana vain mobiilikorttisovelluksena. Urheilukortin käyttöön ottaaksesi rekisteröidy Urheilukorttisovelluksessa. Korttia lunastettaessa kirjaat sovellukseen oman nimesi, yhteystietosi sekä tuettavan seuran, lajiliiton tai Paralympiarahaston. Kaikista Urheilukorttien lunastamisista menee automaattiisesti 6/10 %:a kotiseuralle, 1 % huippu-urheilun tukemiseen Olympiarahastoon sekä  1 % aluejärjestöille lasten ja nuorten liikunnan edistämistyöhön.

2 MITEN PÄÄSEN TAPAHTUMIIN URHEILUKORTILLA?

Urheilukortilla pääsymaksullisiin tapahtumiin meneminen edellyttää Urheilukorttisovelluksen kautta Urheilukortin lataamista. Urheilukortti sisältää lippupaketin (5 tapahtumaa, 69 € tai 2 tapahtumaa, 29 €). Urheilukorttiin voi ladata lisää lippupaketteja. Kuluttaja saa tuntuvan, ajoittain ja tapahtumasta riippuen jopa lähes 50 %:n alennuksen pääsylipuista, joiden hinta Urheilukortissa on 15-18:n euron tasolla. Kuluttajan hinta sisältää kaikissa tapahtumissa kulloisenkin lipunmyyntiyrityksen provision, jonka maksaa joko Suomen Urheilukortti Oy tai tapahtumajärjestäjä.

3 OVATKO URHEILUKORTIN LIPPUPAKETIT JA PALVELUT TARKOITETTU VAIN URHEILUKORTIN HALTIJAN KÄYTTÖÖN?

Urheilukortin haltijan tulee olla henkilökohtaisesti yksi lippupaketin tai palvelujen käyttäjistä aina kun Urheilukortin pääsylippuja käytetään tapahtuman sisäänpääsyyn tai palvelujen lunastamiseen. Urheilukortin haltija voi kuitenkin viedä mukanaan seurueen, jossa on enintään niin monta henkilöä kuin Urheilukortin lippupaketissa on lippuja jäljellä. Urheilukortin lahjaksi saaneesta henkilöstä tulee Urheilukortin haltija hänen lunastaessaan lahjakorttiin liittyvällä koodilla itselleen Urheilukortin.

Jos tässä tapauksessa tapahtumajärjestäjä vaatii seurueen jäsenten nimiä, niin toimitaan kulloisenkin tapahtumanjärjestäjän sääntöjen mukaan.
Työsuhde-edulla (ePassi, Eazybreak, Smartum, Edenred) ostettaessa kortti on aina henkilökohtainen, katso lisää kysymys 4.

4 MITKÄ MAKSUVÄLINEET KÄYVÄT URHEILUKORTIN PÄÄSYLIPPUPAKETIN MAKSAMISEEN?

Urheilukortin maksamiseen käyvät kaikki yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä verkkopankkipalvelut. Urheilukortin voi maksaa myös työsuhde-edulla (E-passi, Eazybreak, Smartum, ja Edenred), mikäli Urheilukortin haltija käyttää pääsylippuja vain henkilökohtaisesti. Jos Urheilukortin haltija haluaa viedä tapahtumiin seurueensa jäseniä Urheilukortin pääsylipuilla on ne maksettava muilla kuin työsuhde-eduilla.

5 MIHIN TAPAHTUMIIN URHEILUKORTIN PÄÄSYLIPUILLA PÄÄSEE?

Urheilukortilla pääsee Urheilukortin sovelluksessa listattuihin pääsymaksullisiin urheilu- ja muihin liikuntatapahtumiin. Urheilukorttisovellukseen lisätään tapahtumia ja siitä voi myös poistua tapahtumia, mikäli tapahtumajärjestäjä myy kyseisen hintaluokan pääsyliput loppuun tai tapahtumajärjestäjän Urheilukortin haltijoille määrittämä kiintiö tulee täyteen. Huomioi, että Urheilukorttiin tulee koko ajan lisää uusia tapahtumia ja sopimuskumppaneita.

6 MIHIN HINTALUOKKAAN JA KATSOMON OSAAN URHEILUKORTIN PÄÄSYLIPUT OIKEUTTAVAT?

Kuluttajan hankkiessa Urheilukortin kautta pääsylipun urheilutapahtumaan, hakee Urheilukortti lipun tiedot tapahtumajärjestäjän lippuyhtiön lippukaupasta tai varaa ne suoraan sovellukseen tapahtumajärjestäjän ilmoittamasta lippukiintiöstä. Kukin tapahtumajärjestäjä määrittää mihin hintaluokkaan ja katsomon osaan Urheilukortin kautta hankittu pääsylippu oikeuttaa. Pääsylippu toimitetaan Urheilukortin haltijan mobiiliin heti hankinnan yhteydessä. siirtyäkseen sovelluksen ”Lippuhistoriaan”.

7 MITEN TOIMIN TAPAHTUMAN LIPPULUUKULLA / LIPUNTARKISTUKSESSA LUNASTETTUANI LIPUT URHEILUKORTILLA?

Urheilukortin käyttäjä pääsee tapahtumaan kahdella tavalla:

1) Urheilukortin haltija on lunastanut pääsylipun tapahtumajärjestäjän lippukaupasta. Joissain tapauksissa, jos esimerkiksi tapahtumajärjestäjällä ei ole sopimusta lippuoperaattorin käytöstä, niin Urheilukortin mobiilisovellus voi myös toimia pääsylippuna. Urheilukortin haltija avaa mobiilissa lunastamansa pääsylipun lipuntarkastukseen tullessaan ja näyttää pääsylipun. Tämän jälkeen Urheilukortin haltija pääsee suoraan sisään tapahtumaan tai lipunmyyjä antaa käyttäjälle normaalin ottelulipun.

2)Tapahtumiin, joihin ei ole merkittyjä paikkoja, Urheilukortin haltija näyttää mobiilissa lunastamansa tapahtumalipun kuten edellä ja hän pääsee tapahtumaan sisälle. Silloin mobiilisovelluksessa käynnistetään ns. liikkuva kuvake, joka todistaa lipun aitouden ja on päällä sisäänmenon ajan.
Huom! kuvake pyörii vain rajoitetun ajan (n. kolme (3) minuuttia), joten se tulee laittaa pyörimään vasta Urheilukortin haltijan ollessa menossa sisään tapahtumapaikalle.
Huomioi, että tapahtumilla on eri lippuoperaattoreita ja toimintatavat saattavat vaihdella sen mukaan.

8 VOIKO URHEILUKORTILLA OSTAA KALLIIMPIA PÄÄSYLIPPUJA TAI PALVELUJA?

Urheilukorttia voi käyttää kalliimpiin pääsylippuihin ja palveluihin aina silloin, kun siitä on merkintä kyseisen urheilutapahtuman tai palvelun tietojen yhteydessä. Tällöin Urheilukortin haltija maksaa Urheilukortilla yhden tai useamman pääsylipun, jossa yhden lipun arvo on 18 euroa. Jos pääsylipun hinta jää alle 36n tai 54n euron, ei mahdollista erotusta palauteta.

Urheilukortin tapahtumalipuilla voi siis lunastaa kalliimman lipputuotteen/palvelun, jos siitä on seuran/tapahtumajärjestäjän kanssa erikseen sovittu. Esimerkiksi jos tapahtuman pääsylipun arvo on 30-54 euroa, voidaan seuran kanssa sopia, että siihen kuluu Urheilukortilta 2-3 lippua.

Huom! Kaikkiin Urheilukortin maksullisiin tapahtumiin ja palveluihin ei ole mahdollista käyttää yli yhtä Urheilukortin pääsylippua.

9 KUINKA KAUAN URHEILUKORTIN LIPPUPAKETTI ON VOIMASSA?

Urheilukortin sovelluksesta hankittu lippupaketti on 1.1.2022 alkaen voimassa 12 kk lippupaketin ostopäivästä. Mahdollisesti käyttämättä olevia pääsylippuja ei voi enää käyttää lippupaketin voimassaolon umpeuduttua.

10 MISTÄ SAAN LISÄTIETOJA URHEILUKORTISTA, PÄÄSYLIPPUPAKETEISTA JA NIIDEN KÄYTÖSTÄ?

Saat lisätietoja Urheilukortista ja pääsylippupaketeista urheilukortti.fi -nettisivuilta sekä Urheilukortin palvelunumerosta. Voit myös lähettää kysymyksiä ja kommentteja Urheilukortille sähköpostilla osoitteeseen kuluttajapalvelu@urheilukortti.fi.

11 MITEN SAAN URHEILUKORTTIIN KUULUVIA ETUJA KÄYTTÖÖNI?

Urheilukortin yhteistyökumppanit tulevat tarjoamaan määräaikaisia tai jatkuvia etuja mm. omaan liikuntaharrastukseen sekä urheiluun ja liikuntaan liittyviin hankintoihin liittyen. Edut voivat muuttua nopeassakin tahdissa, ja ne kaikki löytyvät Urheilukortin nettisivuilta ja Urheilukortin sovelluksesta. Edun saa hyödynnettyä hankkimalla Urheilukortin ja näyttämällä mobiilissa olevaa aktiivista Urheilukorttia edun tarjoajalle.

12. OLEN SAANUT URHEILUKORTIN LUNASTAMISEEN OIKEUTETUN KOODIN – MITEN TOIMIN?

Jos olet saanut ystävältäsi tai esimerkiksi työpaikalta, järjestöltä tai kunnalta Urheilukorttiin oikeuttavan koodin, toimi seuraavasti:

1. Lataa App Storesta tai Google Playstä Urheilukortti-mobiilisovellus

2. Rekisteröidy käyttäjäksi

3. Klikkaa ”Osta Urheilukortti”

4. Käytä maksuvälineenä saamaasi koodia. Syötä se ”Urheilukortti-koodi” -kenttään

5. Urheilukortti on valmis käytettäväksi!

6. Selaa tapahtumakalenteria ja lunasta liput haluamaasi otteluun tai tapahtumaan

13. OLEN SAANUT URHEILUKORTIN LUNASTAMISEEN OIKETETUN ALENNUSKOODIN – MITEN TOIMIN?

Jos olet saanut Urheilukortin yhteistyökumppanin kautta alennuskoodin, joka oikeuttaa alennukseen Urheilukorttia lunastettaessa, syötä koodi kohtaan ”Täytä alennuskuponki” ja saat sovitun alennuksen Urheilukortista maksaessasi Urheilukortin. Huom. Alennuskoodi koskee vain 69 euron arvoista Urheilukorttia lunastettaessa.

14. MITEN PALAUTUSOIKEUS TOIMII?

Verkkokaupasta tai mobiilisovelluksesta ostetuilla, käyttämättömillä Urheilukorteilla on kuluttajasuojalain mukainen 14 vuorokauden peruutusoikeus (KSL 5:14 §). Peruutuksen voi tehdä ottamalla yhteyttä verkkokaupan myyjäorganisaation asiakaspalveluun os. kuluttajapalvelu@urheilukortti.fi ja esittämällä Urheilukortin tiedot ja ostokuitin. Jos verkkokaupasta hankittua Urheilukorttia käytetään, tämän tulkitaan olevan nimenomainen pyyntö (KSL 5:14 §) aloittaa Palvelun toimittaminen. Se poistaa peruutusoikeuden. Mahdolliset tulkintaerimielisyydet asiakas voi toimittaa Kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi ja ne sovitaan lautakunnan ratkaisujen mukaisesti. (Kuluttajariita.fi).

TERVETULOA URHEILUKORTIN KÄYTTÄJÄKSI! SUOMEN URHEILUKORTTI OY