Honka haluaa luoda elämyksiä Veikkausliigassa

FC Honka on ollut Veikkausliigan alkukauden suurimpia yllättäjiä. Joukkue porskuttaa sarjassa kolmantena, syy siihen on selkeä.

– Olemme harjoitelleet hyvin ja kauteen valmistavat kansainväliset ottelut toivat joukkueelle kovuutta ja voittojen myötä myös itseluottamusta, painottaa FC Hongan manageri Hexi Arteva.

Honka on sarjassa kolmantena, kun takana on noin kymmenen ottelua. Urheilukortti on käytössä ensimmäisen kerran, kun Hongan vieraaksi saapuu viime kauden hopeajoukkue KuPS Kuopiosta.

– Heti alkuun on tarjolla todellinen huippuottelu, Arteva hehkuttaa. 

KuPS ja viime vuoden mestari HJK johtavat sarjaa ja kaksikko on jo pienoisessa karussa, mutta Honka voi heittää kapuloita kuopiolaisten rattaisiin.

– Toivottavasti saamme yleisöä katsomoon, joukkueellekin olisi tärkeää, että ottelut vetäisivät väkeä.

Hongan ongelma on ollut kotikentän heikko kunto. Nyt he pääsevät pelaamaan Tapiolassa, kentällä josta löytyy istumapaikat noin 4000 katsojalle.

Lisäjännitystä katsojille tuo Hongan maalipyssyn, Agon Sadikun maalivire. Mies on tykittänyt yhdeksässä ottelussa neljä maalia ja taistelee tosissaan maalikuninkaan tittelistä. Hyvää taustatukea hänelle on antanut kolme maalia tykittänyt Jerry Voutilainen.

FC Honka kuuluu Esport yhtymään, jonka siipien alla on myös salibandyjoukkue Oilers.

– Kun uusi kausi alkaa, niin Oilers on mukana Urheilukorttiperheessä, kertoo Esportin markkinointijohtaja Kai Vilponen.

– Haluamme olla mukana kehittämässä Urheilukortin tuotetta. Sen avulla voimme tarjota espoolaisille mahdollisuuksia käydä ristiin katsomassa eri lajeja.

– Se, että avaamme kauden juuri KuPS-ottelusta, ei ole sattumaa. Kuopion kohtaaminen herättää aina intohimoja, myös joukkueessa, Vilponen myhäilee.

KuPS:n Tim Väyrynen johtaa maalipörssiä kuudella osumallaan, joten ottelussa nähdään kentällä maan parhaat maalintekijät.

Hongan lisäksi viime kauden mestari kuuluu Urheilukortti-perheeseen. Näin pääkaupunkiseudulla voi käydä katsomassa Hongan ja HJK:n otteluita Urheilukortin avulla.

– Urheilukortti on ideana erinomainen, on hienoa olla mukana ja rakentamassa sitä. Urheilukortti on loppujen lopuksi todella looginen juttu, uskon että se vakiinnuttaa paikkansa. Kortin avulla haetaan uusia katsojia ja elämyksiä ja tutustuttaa satunnaisia kävijöitä lajin hienouksiin, Hexi Arteva painottaa.