HJK haluaa tarjota elämyksiä katsojille

Veikkausliigan kärjessä KuPS:n kanssa porskuttava HJK on satsannut tämän vuoden joukkueeseen selkeästi enemmän rahaa kuin viime vuonna. Syykin on selvä, menestyksen nälkä.

– Haluamme menestyä sekä kotimaassa, että Euroopan kentillä. Sen vuoksi olemme rakentaneet joukkueen, jossa riittää huippupelaajia kummankin sarjan otteluihin, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoo.

– Haluamme yleisön viihtyvän katsomoissa, haluamme tarjota yleisölle elämyksiä ja tiedostamme että jokainen ottelutapahtuma on myös sosiaalinen tapahtuma. Emme halua tuottaa katsojille pettymystä, Riihilahti painottaa.

HJK on kuulunut alusta alkaen Urheilukortti-perheeseen. Urheilukortin uutta, kahden tapahtuman lippupakettia voi hyödyntää myös HJK:n otteluissa.

HJK on aloittanut Veikkausliigan väkevästi, kuudesta pelatusta ottelustaan se on voittanut viisi. Toki myöhäinen kesän tulo on näkynyt koko sarjan olosuhteissa, mutta HJK:n kotikentällä, Bolt Arenalla olosuhteet ovat loistavat.

– Haluamme yleisön viihtyvän meidän peleissä ja nauttivat korkeatasoisesta jalkapallosta. Meillä on nyt kasassa joukkue, jossa on valtavasti kokemusta aina Huuhkajia myöten, mutta toisaalta myös loistavia, läpimurtoa havittelevia nuoria pelaajia, Riihilahti painottaa.

HJK on ainoa suomalaisjoukkue, joka on pelannut lohkovaiheessa sekä Mestarien liigaa, että Euroopan liigaa.

– Euroopan liiga on erittäin kovatasoinen ja se on suomalaisseuralle hyvä tavoite. Mestarien liigassa lohkovaiheeseen pääsy on skandinaavisille seuroille todella vaikeaa, sillä seitsemän suuren maan seurat vievät yleensä ne paikat, Riihilahti muistuttaa realiteeteista.

– Pohjoismaissakin Ruotsi, Norja ja Tanska ovat vielä selkeästi edellä suomalaisia, sillä heidän pääsarjojen taloudelliset mahdollisuudet ovat vielä eri tasolla, kuin Suomessa.

HJK haluaa kuitenkin menestyä myös eurokentillä.

– Ne pelit ovat myös näyteikkuna nuorille pelaajillemme. Kun niissä peleissä antaa kovia näyttöjä, niin Euroopan seurat saattavat kiinnostua pelaajista ja näin he pääsevät taas astetta suuremmille kentille pelaamaan.

– Skandinavian seurat ovatkin seuroja, jotka pyrkivät kasvattamaan pelaajia Euroopan suurseuroihin. Myös me tiedostamme sen, että yksi meidän tärkeistä tehtävistä on mahdollistaa nuorille pelaajillemme se polku Euroopan huippuseuroihin.

Riihilahti pelasi aikanaan itse Crystal Palacessa, joten hän jos kuka tietää, millainen tie Euroopan huippuseuroihin vie.

– Meidän kotiotteluissa käy paljon pelaajatarkkailijoita seuraamassa poikien esityksiä. Jokainen ottelu on pelaajillemme myös näytön paikka, Riihilahti muistuttaa.

HJK sai riveihinsä maailmanluokan paluumuuttajan, kun Italian Serie A:ssa pelannut Perparim Hetemaj liittyi HJK:n pelaajarinkiin. Perpa on tuonut selvästi lisää juonikkuutta HJK:n keskikentälle.

– Katsojat pääsevät nauttimaan peleissämme huippupelaajien taidoista. Suomessa ja Skandinaviassa on mielenkiintoinen kannattajailmiö. Ensin kannatetaan jotain kotimaista joukkuetta ja samaan aikaan voidaan olla Liverpoolin tai Barcelonan kannattaja, Riihilahti muistuttaa.