Finlandia Trophy avaa EM-kauden

Suomalaiset taitoluistelijat antavat näyttöjä kevään kotoisiin EM-kisoihin tulevana viikonloppuna Espoon Metro areenalla. Finlandia Trophyn lippuja saa ostettua nyt myös Urheilukortilla.

– Toivomme saavamme yleisöä lajin perinteisten katsojien ulkopuolelta Urheilukortin avulla. Korttihan on erittäin suosittu palloilulajeissa, nyt toivomme, että perheen naiset saavat myös miehet mukaan katsomaan jännittäviä kisoja Espooseen, kertoo Taitoluisteluliiton markkinointi- ja viestintäpäällikkö Salla Mäkelä.

Finlandia Trophy on kerännyt perinteisesti maanosan huippuluistelijoita Suomeen, niin myös nyt. Mikä parasta, suomalaiset jäätanssijat Julia Turkkila-Matthias Versluis tavoittelevat Espoossa nousua kolmen parhaan joukkoon.

– Heillä on kaikki mahdollisuudet olla kolmen parhaan joukossa nyt ja kevään EM-kisoissa, painottaa Mäkelä.

Suomalaiset ovat viimeksi saavuttaneet jäätanssin arvokisamitalin vuonna 1995, jolloin pari Susanna Rahkamo-Petri Kokko voitti Euroopan mestaruuden ja otti samana vuonna myös MM-hopeaa.

– Turkkila-Versluis pari harjoittelee Suomessa ja he ovat saaneet lisää varmuutta ja loistoa ohjelmaansa kesän aikana, Mäkelä kertoo.

Kaksikkoa valmentaa italialainen Maurizio Margaglio, joka voitti itse aikanaan jäätanssissa olympiapronssia.

– Finlandia Trophy on yksi niistä kisoista, joissa voi antaa näyttöjä kevään EM-kisoihin, joten senkin vuoksi kisoilla on oma painoarvonsa, Mäkelä muistuttaa.

Suomella on kotoisissa EM-kisoissa yksi paikka jokaiseen lajiin, Erityisen kova kamppailu tuosta ainoasta edustuspaikasta käydään naisten sarjassa. Emmi Peltonen ja Jenni Saarinen eivät ole vielä mukana loukkaantumisten jäljiltä, mutta mukana on seitsemän suomalaisluistelijaa.

– Nella Pelkonen ja Linnea Ceder ovat olleet hyvässä kunnossa jo alkusyksystä, joten heiltä voi odottaa kisoissakin hyviä suorituksia.

Miesten kisassa Valtter Virtanen saa kovan vastuksen nuorelta Makar Suntsevilta.

– Valtter ja Makar ovat saavuttaneet jo kansainvälisen liiton ISU standardin, eli kummatkin ovat sen puolesta valmiita osallistumaan EM-kisoihin.

Virtanen on kokenut luistelija, ikää miehellä on 35 vuotta, siviiliammatiltaan hän on lääkäri. Suntsev on puolestaan 18-vuotias nouseva tähti Kotkasta. Hän ilmoitti kisojen ennakkotilaisuudessa olevansa valmis haastamaan Virtasen.

Finlandia Trophy tapahtumassa on mukana myös muodostelmaluistelu. Viime kevään MM-kisoissa suomalaiset ottivat hopeaa ja pronssia.

Urheilukortin kautta saa ostettua lippuja Finlandia Trophyyn normaalia halvemmalla. Ohjeet kortin lataamiseen löydät täältä: https://www.urheilukortti.fi/

Espoossa järjestetään myös marraskuussa ISU:n GP-kisat ja tammikuussa ovat vuorossa taitoluistelun EM-kisat. Kaikki kilpailut käydään Espoon areenalla.

Jari Porttila